Thaise rundssalade
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 takjes citroenmelisse
- 4 cm gember
- 1 rode chilipeper
- 30 g verse koriander
- 30 g verse muntblaadjes
- 1 dl sojasaus
- 1 dl limoensap
- 40 g rietsuiker
- 600 g rundsvlees (rumpsteak)
- 50 g gegrilde en gezouten pindanoten
- 200 g rijstnoedels
- 1 bussel lente-uitjes
- 150 g kerstomaten
- 150 g sugar snaps
- 150 g groene asperges
- 150 g groene bonen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077530000
F1986053100312100000
F1986053100310700000
F1995061200317600000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Blancheer de groene groenten en laat ze schrikken onder ijskoud water.
- Pluk de kruiden van de stengels en houd de helft opzij voor de vinaigrette. Snijd de lente-uitjes en de kerstomaten doormidden.
- Hak de pindanoten in grove stukken.
- Bak het rundsvlees kort aan beide kanten in een hete pan met de olijfolie. Laat het vlees afkoelen en snijd het in fijne plakjes.
- Maak de vinaigrette klaar: schil de gember en snijd het chilipepertje in reepjes. Meng de limoen, de gember, de sojasaus, de rietsuiker, 1/2 van de lente-uitjes, de citroenmelisse, de koriander, de munt en de reepjes chilipeper.
- Schik de groenten, het vlees, de pindanoten, 1/2 van de lente-uitjes en kruiden in een grote slakom. Dien de vinaigrette apart op.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 523; energie (kCal): 124; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 14,8; suikers (g): 5,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 648,77
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Brunch
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077530000
F1986053100312100000
F1986053100310700000
F1995061200317600000
Laad nog 4 producten