Recept zoekresultatenTerrine op creoolse wijze
Recept zoekresultatenTerrine op creoolse wijze
Delhaize logo
  • Terrine op creoolse wijze

Terrine op creoolse wijze

Terrine op creoolse wijze
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 ei
  • 50 g geraspte kokosnoot
  • 1 kiwi
  • 300 g 4/4-cake
  • 1 el maïszetmeel
  • 70 g bloemsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 20 cl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 cl volle melk
  • 60 g zachte boter
  • aardbeien- of frambozencoulis
  • 1 ei
  • 50 g geraspte kokosnoot
  • 1 kiwi
  • 300 g 4/4-cake
  • 1 el maïszetmeel
  • 70 g bloemsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 20 cl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 cl volle melk
  • 60 g zachte boter
  • aardbeien- of frambozencoulis

Begin met koken

: 30 min + 6u koeltijd
  1. 1
    Breng de melk aan de kook in een kookpan met dikke bodem.
  2. 2
    Klop het ei met 10 g bloemsuiker: het mengsel moet wit worden. Klop er vervolgens voorzichtig het maïszetmeel onder en beetje bij beetje de hete melk. Giet de bereiding terug in de kookpan en laat indikken op zacht vuur. Laat de crème afkoelen.
  3. 3
    Klop de room met de vanillesuiker heel stijf. Meng de boter met de kokosnoot en de rest van de suiker. Spatel het botermengsel en de slagroom onder de koude crème waarbij je de massa telkens goed optilt.
  4. 4
    Schil de sinaasappel en de kiwi, snijd het vruchtvlees dan in kleine blokjes. Doe ze bij de crème en meng.
  5. 5
    Snijd de cake in plakjes van 1 cm dik. Bekleed een kleine cakevorm met vershoudfolie, bedek de bodem en de zijkanten met plakjes cake.
  6. 6
    Doe er de crème in en bedek met plakjes cake. Druk lichtjes aan.
  7. 7
    Laat 6 u opstijven in de koelkast en ontvorm op een schaal. Snijd in plakjes en serveer met aardbeien- of frambozencoulis.
  1. 1
    Breng de melk aan de kook in een kookpan met dikke bodem.
  2. 2
    Klop het ei met 10 g bloemsuiker: het mengsel moet wit worden. Klop er vervolgens voorzichtig het maïszetmeel onder en beetje bij beetje de hete melk. Giet de bereiding terug in de kookpan en laat indikken op zacht vuur. Laat de crème afkoelen.
  3. 3
    Klop de room met de vanillesuiker heel stijf. Meng de boter met de kokosnoot en de rest van de suiker. Spatel het botermengsel en de slagroom onder de koude crème waarbij je de massa telkens goed optilt.
  4. 4
    Schil de sinaasappel en de kiwi, snijd het vruchtvlees dan in kleine blokjes. Doe ze bij de crème en meng.
  5. 5
    Snijd de cake in plakjes van 1 cm dik. Bekleed een kleine cakevorm met vershoudfolie, bedek de bodem en de zijkanten met plakjes cake.
  6. 6
    Doe er de crème in en bedek met plakjes cake. Druk lichtjes aan.
  7. 7
    Laat 6 u opstijven in de koelkast en ontvorm op een schaal. Snijd in plakjes en serveer met aardbeien- of frambozencoulis.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Brunch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Vahiné Kokosnoot | Geraspt
    115 gr
    3
    25
  • Delhaize Kiwi | Groen | 4st | Bio
    4 st
    Bio
      3
      69
    • Lotus Gebak | Blokcake 4/4
      300 gr
      -20% voor 3
      4
      55
    • Delhaize Maiszetmeel
      400 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      1
      29
    • Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
      250 gr
      0
      89
    • Delhaize Eetsinaas | 4ST
      1 kg
      3
      29
    • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
      200 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      1
      09
    • Delhaize Suiker | Gevanillineerd
      10 x 8 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      49
    • Campina Melk | Volle
      6 x 1 l
      2de tegen -50%
      10
      49
    • Fleur De Sel Boter | Gezouten
      250 gr
      -20%
      3
      35
      €4,19
    • Ponthier Coulis | Framboos | 80% fruit
      250 gr
      6
      35

    Totaal:

    €41,56

    Deze recepten kan je ook leuk vinden