Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COL8!> Profiteer ervan! <

Productterugroeping:« 200G DLL COOKIES DOUBLE CHOCOLATE van het merk Delhaize »Lees meer >

Recept zoekresultatenTempura van scampi, wasabisaus
Delhaize logo
  • Tempura van scampi, wasabisaus
    B

Tempura van scampi, wasabisaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
Tempura van scampi, wasabisausB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 450 g gepelde garnaalstaarten 21/25 (kaliber ‘large’)
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 150 g tempurapaneermix ‘Tempura batter mix’ Lobo
  • 1 kl wasabi
  • 1 bad frituurolie
  • 1 el kruidenmix ‘Thai mix’ Market Fresh
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Roze garnalen

Delhaize

Roze garnalen

3 × 150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€11,97

Yoghurt | Lactose vrij | Griekse stijl

Arla

Yoghurt | Lactose vrij | Griekse stijl

450 gr

€2,79

Wasabi pasta

Saitaku

Wasabi pasta

43 gr

€3,59

Becel | Frituurolie | 2l

Becel

Becel | Frituurolie | 2l

2 l

€11,29

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€32,23

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Verwarm de friteuse op 180°C.
  2. Meng de yoghurt met de wasabi naar eigen smaak. Breng verder op smaak met zout.
  3. Dep de ontdooide scampi met keukenpapier droog. Klop de tempurapaneermix met 2,4 dl koud water. Meng er de Thaise kruiden onder. Neem telkens een scampi bij de staart vast en dompel hem in het deeg. Bak de scampi kort en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Dien meteen op als voorgerecht (of als aperitiefhapje voor 8 personen) en geef er de saus bij. Bestrooi eventueel met ‘Thai mix’.

Tip: Voor een lekker krokant resultaat, dompel je best niet te veel scampi tegelijk in de olie, anders koelt ze plots af.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 152 kcal – Vetten: 7,7 g – Koolhydraten: 12 g – Vezels: 0,5 g – Eiwitten: 8,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100 g: Energie: 152 kcal – Vetten: 7,7 g – Koolhydraten: 12 g – Vezels: 0,5 g – Eiwitten: 8,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
  • Tempura van scampi, wasabisaus
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Roze garnalen

Delhaize

Roze garnalen

3 × 150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€11,97

Yoghurt | Lactose vrij | Griekse stijl

Arla

Yoghurt | Lactose vrij | Griekse stijl

450 gr

€2,79

Wasabi pasta

Saitaku

Wasabi pasta

43 gr

€3,59

Becel | Frituurolie | 2l

Becel

Becel | Frituurolie | 2l

2 l

€11,29

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€32,23