Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenTarte tatin met appelen en peren
Delhaize logo
  • Tarte tatin met appelen en peren
    C

Tarte tatin met appelen en peren

door Gema Gomez

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Dessert
Tarte tatin met appelen en perenC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 150 g biorietsuiker in kristalvorm
  • 3 el water
  • 60 g boter
  • 6 Jonagold appels
  • 4 Conferenceperen
  • 1 plak bladerdeeg
  • 1 l vanille-ijs

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Jonagold | 6ST

Delhaize

Jonagold | 6ST

900 gr

€2,09

Gekke peren | Verpakt

Delhaize

Gekke peren | Verpakt

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,99

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Ijs | Vanille

Ola

Ijs | Vanille

2 × 90 cl

€9,70

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Contrex

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 1 l

€4,69

Totaal:
€18,31

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 45 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker met het water in een grote, volledig metalen braadpan of in een grote vuurvaste taartvorm (30 à 32 cm diameter). Laat lichtjes karamelliseren, voeg de boter toe en meng tot een gladde saus. Haal de pan van het vuur.
  2. Schil de appelen en de peren, snijd ze in 4, verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3. Leg ze in rozetvorm op de karamelsaus, met de bolle kant naar onder: een rij appelen aan de buitenkant en een rij peren aan de binnenkant. Schuif er nog extra stukken tussen (met de bolle kant naar boven) om de taart volledig met fruit te vullen.
  3. Leg het bladerdeeg op de taart, schuif de randen tegen de kanten van de vorm en maak een gaatje in het midden van het deeg. Bak 45 min. in de oven. Giet het vrijgekomen sap voorzichtig in een steelpan, zonder de taart te ontvormen, en laat het op een vrij hoog vuur tot siroop inkoken.
  4. Ontvorm de taart en serveer ze lauw, met een bolletje vanille-ijs en een beetje siroop. Werk eventueel af met muntblaadjes, als je die in huis zou hebben.

Tip: Ben je verzot op gezouten karamel? Voeg samen met de boter een beetje fleur de sel toe.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 152 kcal - Vetten: 7.4 g - Koolhydraten: 19.3 g - Vezels: 1.2 g - Eiwitten: 1.5 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100 g: Energie: 152 kcal - Vetten: 7.4 g - Koolhydraten: 19.3 g - Vezels: 1.2 g - Eiwitten: 1.5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Dessert
  • Tarte tatin met appelen en peren
    C

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Jonagold | 6ST

Delhaize

Jonagold | 6ST

900 gr

€2,09

Gekke peren | Verpakt

Delhaize

Gekke peren | Verpakt

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,99

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Ijs | Vanille

Ola

Ijs | Vanille

2 × 90 cl

€9,70

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Contrex

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 1 l

€4,69

Totaal:
€18,31