OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenTarte tatin met appelen en peren
Recept zoekresultatenTarte tatin met appelen en peren
Delhaize logo
  • Tarte tatin met appelen en peren
    Nutri-Score C

Tarte tatin met appelen en peren

door Gema Gomez
Tarte tatin met appelen en perenC
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 150 g biorietsuiker in kristalvorm
  • 3 el water
  • 60 g boter
  • 6 gekke appelen
  • 4 gekke peren
  • 1 plak bladerdeeg
  • 1 l vanille-ijs
  • 150 g biorietsuiker in kristalvorm
  • 3 el water
  • 60 g boter
  • 6 gekke appelen
  • 4 gekke peren
  • 1 plak bladerdeeg
  • 1 l vanille-ijs

Begin met koken

: 25 min. + 45 min. kooktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker met het water in een grote, volledig metalen braadpan of in een grote vuurvaste taartvorm (30 à 32 cm diameter). Laat lichtjes karamelliseren, voeg de boter toe en meng tot een gladde saus. Haal de pan van het vuur.
  2. 2
    Schil de appelen en de peren, snijd ze in 4, verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3. Leg ze in rozetvorm op de karamelsaus, met de bolle kant naar onder: een rij appelen aan de buitenkant en een rij peren aan de binnenkant. Schuif er nog extra stukken tussen (met de bolle kant naar boven) om de taart volledig met fruit te vullen.
  3. 3
    Leg het bladerdeeg op de taart, schuif de randen tegen de kanten van de vorm en maak een gaatje in het midden van het deeg. Bak 45 min. in de oven. Giet het vrijgekomen sap voorzichtig in een steelpan, zonder de taart te ontvormen, en laat het op een vrij hoog vuur tot siroop inkoken.
  4. 4
    Ontvorm de taart en serveer ze lauw, met een bolletje vanille-ijs en een beetje siroop. Werk eventueel af met muntblaadjes, als je die in huis zou hebben.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker met het water in een grote, volledig metalen braadpan of in een grote vuurvaste taartvorm (30 à 32 cm diameter). Laat lichtjes karamelliseren, voeg de boter toe en meng tot een gladde saus. Haal de pan van het vuur.
  2. 2
    Schil de appelen en de peren, snijd ze in 4, verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3. Leg ze in rozetvorm op de karamelsaus, met de bolle kant naar onder: een rij appelen aan de buitenkant en een rij peren aan de binnenkant. Schuif er nog extra stukken tussen (met de bolle kant naar boven) om de taart volledig met fruit te vullen.
  3. 3
    Leg het bladerdeeg op de taart, schuif de randen tegen de kanten van de vorm en maak een gaatje in het midden van het deeg. Bak 45 min. in de oven. Giet het vrijgekomen sap voorzichtig in een steelpan, zonder de taart te ontvormen, en laat het op een vrij hoog vuur tot siroop inkoken.
  4. 4
    Ontvorm de taart en serveer ze lauw, met een bolletje vanille-ijs en een beetje siroop. Werk eventueel af met muntblaadjes, als je die in huis zou hebben.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 152 kcal - Vetten: 7.4 g - Koolhydraten: 19.3 g - Vezels: 1.2 g - Eiwitten: 1.5 g
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Delhaize Rietsuiker | Fairtrade
    500 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    69
  • Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    15
  • Delhaize Gekke appelen | Verpakt
    1,5 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    09
  • Delhaize Gekke peren | Verpakt
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    09
  • Delhaize Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    81
  • Delhaize Roomijs | Vanille
    1 l
    • Diepvriesproduct
    1
    99
  • Reeds in je keuken

  • Vittel Natuurlijk mineraalwater | niet bruisend
    6 x 50 cl
    -33.33% voor 3
    4
    95

Totaal:

€10,82

Deze recepten kan je ook leuk vinden