Recept zoekresultatenTartaar van gerookte zalm met granaatappel en limoen
Delhaize logo
  • Tartaar van gerookte zalm met granaatappel en limoen
    B

Tartaar van gerookte zalm met granaatappel en limoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hapjes
Tartaar van gerookte zalm met granaatappel en limoenB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 300 g gerookt zalmhaasje
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 limoen
  • 1 peper

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak

Delhaize

Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak

3 × 130 gr

€22,47

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€25,15

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min (+ 30 min rusttijd)

  1. Snij de gerookte zalm in heel kleine blokjes. Doe ze in een schaal en voeg de olijfolie toe.
  2. Snij de granaatappel in twee en haal er de pitjes uit.
  3. Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de vrucht.
  4. Hak de rode ui heel fijn.
  5. Doe alles bij in de schaal en meng goed. Dek af en zet minstens 30 min in de koelkast.
  6. Verdeel over minischaaltjes, lepels of hapjesglazen en serveer koel bij het aperitief.

Kooktip

Deze bereiding kan je ook als voorgerecht serveren, de aangegeven hoeveelheden zijn dan voldoende voor 4 personen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 652; energie (kCal): 156; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 3,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 129,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 652; energie (kCal): 156; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 3,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 129,48
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Overig
Zomer,Lente
Hapjes
  • Tartaar van gerookte zalm met granaatappel en limoen
    B

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak

Delhaize

Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak

3 × 130 gr

€22,47

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€25,15