Tartaar van gerookte zalm met granaatappel en limoen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 300 g gerookt zalmhaasje
- 1 dikke granaatappel
- 1 kleine rode ui
- 1 limoen
- 3 eetlepels olijfolie
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1990031300249200000
F1986053100324600000
F2008061600314730000
F2020032300055460000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min (+ 30 min rusttijd)
- Snij de gerookte zalm in heel kleine blokjes. Doe ze in een schaal en voeg de olijfolie toe.
- Snij de granaatappel in twee en haal er de pitjes uit.
- Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de vrucht.
- Hak de rode ui heel fijn.
- Doe alles bij in de schaal en meng goed. Dek af en zet minstens 30 min in de koelkast.
- Verdeel over minischaaltjes, lepels of hapjesglazen en serveer koel bij het aperitief.
Kooktip
Deze bereiding kan je ook als voorgerecht serveren, de aangegeven hoeveelheden zijn dan voldoende voor 4 personen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 652; energie (kCal): 156; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 3,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 129,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Overig
Zomer,Lente
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1990031300249200000
F1986053100324600000
F2008061600314730000
F2020032300055460000
Laad nog 2 producten