Tartaar van gerookte Noorse zalm en kappertjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Ingrediënten voor 2 Porties
- 40 g kappertjes op azijn
- 1 el goeie olijfolie
- 1 sneetje gerookte Noorse zalm
- 1 sjalot
- 8 appelkappertjes
- zwarte peper
- 1 dresseerring
- kervel
- 1 limoen (sap en zeste)
Ingrediënten voor 2 personen
Toon:
Delhaize
Kappertjes | Surfines
60 gr
€0,89
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15
Delhaize
Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
130 gr
€7,49
Delhaize
Sjalot | Ui | Netje
500 gr
€1,05
Delhaize
Appelkappertjes
110 gr
€0,99
Lightbody
Cake | Happy Birthday
820 gr
€14,49
Delhaize
Kervel | Schaal
100 gr
€2,19
Delhaize
Limoen | 1 st
1 st
€0,69
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Totaal:
€32,94
Serveer met
- S2017081104172160000
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min.
- Snijd de zalm in fijne stukjes.
- Schil de sjalot en hak in fijnere stukjes. Snijd ook de kleine kappertjes heel fijn met een groot hakmes.
- Meng de gerookte zalm met de kappertjes en de sjalot in een mengkom. Voeg hier de olie, peper en degeraspte limoenzeste en het sap van een halve limoen aan toe.
- Let op: eens het limoensap erbij is, moet het gerechtje snel opgediend worden, het zal namelijk een beetje verkleuren (bleker worden van kleur).
- Maak een mooie ronde vorm van de zalm met een ronde dresseerring, en garneer met de appelkappertjes en een paar takjes kervel. Nog wat peper van de molen en klaar! Smakelijk.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 2 personen
Toon:
Delhaize
Kappertjes | Surfines
60 gr
€0,89
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15
Delhaize
Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
130 gr
€7,49
Delhaize
Sjalot | Ui | Netje
500 gr
€1,05
Delhaize
Appelkappertjes
110 gr
€0,99
Lightbody
Cake | Happy Birthday
820 gr
€14,49
Delhaize
Kervel | Schaal
100 gr
€2,19
Delhaize
Limoen | 1 st
1 st
€0,69
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Totaal:
€32,94
Serveer met
- S2017081104172160000