Tagliatelle alla carbonara
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Kids
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eieren
- 2 soeplepels geraspte parmezaan
- 1 teentje knoflook
- Muskaatnoot
- 1 soeplepel olijfolie
- 400 g tagliatelle
- 200 g spekreepjes
- 25 cl aangelengde verse room
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
F2018070600020220000
S2021021500510290000
S2013041700151410000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. Bak ondertussen de spekblokjes bruin in een pan met olijfolie.
- Maak een omelet van de hele eieren, de room, de geperste knoflook (facultatief), 1 eetlepel parmezaan, zout en peper. Verwarm de saus op een zacht vuurtje, maar laat hem vooral niet koken.
- Als de pasta "al dente" is, laat hem dan goed uitlekken, doe hem terug in de kookpan. Meng de pasta snel met de spekblokjes, de rest van de parmezaan en de saus. Dien onmiddellijk op.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 585; energie (kCal): 139; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 14,5; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 554,33
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Kids
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
F2018070600020220000
S2021021500510290000
S2013041700151410000
Laad nog 4 producten