Delhaize logo
  • Taboulé
    A

Taboulé

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegan
Barbecue
Hoofdgerecht
TabouléA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 125 g kerstomaten
  • 2 citroenen (het sap)
  • 1 citroen (zeste)
  • 50 g couscous
  • 3 el olijfolie
  • 2 bussels platte peterselie
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Tarwegriesmeel

Anco

Tarwegriesmeel

250 gr

€1,05

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€6,68

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. rusttijd

  1. Breng gezouten water aan de kook. Giet het kokend water bij de couscous tot het voor de helft onderstaat zodat het water helemaal opgeslorpt wordt. Voeg 2/3de van de olijfolie toe en roer goed.
  2. Doe de couscous in een afgedekte kom en laat 10 min. trekken.
  3. Hak de peterselie fijn. Houd een paar blaadjes apart voor de garnituur. Voeg er het citroensap aan toe. Laat 15 min. rusten tot de peterselie slap wordt.
  4. Laat de peterselie uitdruipen en voeg er de couscous aan toe.
  5. Kruid het geheel met peper en zout en voeg er nog 1/3de van de olijfolie en de geraspte citroenzeste aan toe.
  6. Snijd de kerstomaten doormidden en garneer de taboulé met peterselieblaadjes en de tomaten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 488; energie (kCal): 117; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 157,36
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 488; energie (kCal): 117; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 157,36
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegan
Barbecue
Overig
Hoofdgerecht
  • Taboulé
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Tarwegriesmeel

Anco

Tarwegriesmeel

250 gr

€1,05

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€6,68