Taboulé
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
3 op 5Vegan
Barbecue
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 125 g kerstomaten
- 2 citroenen (het sap)
- 1 citroen (zeste)
- 50 g couscous
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 bussels platte peterselie
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2003050700096780000
F2015030200328500000
F2009051800357500000
F1986053100316200000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. rusttijd
- Breng gezouten water aan de kook. Giet het kokend water bij de couscous tot het voor de helft onderstaat zodat het water helemaal opgeslorpt wordt. Voeg 2/3de van de olijfolie toe en roer goed.
- Doe de couscous in een afgedekte kom en laat 10 min. trekken.
- Hak de peterselie fijn. Houd een paar blaadjes apart voor de garnituur. Voeg er het citroensap aan toe. Laat 15 min. rusten tot de peterselie slap wordt.
- Laat de peterselie uitdruipen en voeg er de couscous aan toe.
- Kruid het geheel met peper en zout en voeg er nog 1/3de van de olijfolie en de geraspte citroenzeste aan toe.
- Snijd de kerstomaten doormidden en garneer de taboulé met peterselieblaadjes en de tomaten.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 488; energie (kCal): 117; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 157,36
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegan
Barbecue
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2003050700096780000
F2015030200328500000
F2009051800357500000
F1986053100316200000
Laad nog 2 producten