Taart met petit beurrekoekjes en rode vruchten
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
4 op 5Vegetarisch
Dessert
Ingrediënten voor 8 Porties
8 Porties
- 500 g gemengde rode vruchten
- 340 g Petit Beurre koekjes
- 160 g gezouten boter
- 10 cl room
- 350 g mascarpone
- 60 g blonde cassonadesuiker
- 2 eieren
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:
Delhaize
Bosvruchten
2 × 250 gr
€2,10
LU
Koekjes | Véritable Petit Beurre | Pocket
2 × 300 gr
€8,78
Carlsbourg
Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.
250 gr
€3,99
Delhaize
Room 20%
20 cl
€0,75
Galbani
Mascarpone
500 gr
€5,19
Tienen-Tirlemont
Cassonade
500 gr
€1,59
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
Totaal:
€24,49
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. (+ afkoeling) + 15 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
- Verkruimel de koekjes, voeg de gesmolten boter toe, meng en roer er dan de geklutste eieren onder. Meng zorgvuldig met behulp van een soepele spatel.
- Doe het deeg in een grote taartvorm met antikleeflaag of gebruik een siliconen bakvorm. Duw het plat en druk het met de vingertoppen verder gelijkmatig uit zodat de bodem en de randen volledig bedekt zijn en het deeg overal goed plakt. Laat 15 min. goudgeel bakken in de oven.
- Laat 15 min. afkoelen, ontvorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
- Meng de mascarpone goed met de cassonade en de room zonder de bereiding echt op te kloppen. Verdeel over de taartbodem, bedek dan met de schoongemaakte en eventueel in stukken gesneden vruchten (aardbeien).
- Wacht niet te lang om de taart te serveren, zo blijft de bodem lekker krokant.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1312; energie (kCal): 316; vetten (g): 23,3; verzadigde vetten (g): 15,2; koolhydraten (g): 22,2; suikers (g): 10,4; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 616,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1312; energie (kCal): 316; vetten (g): 23,3; verzadigde vetten (g): 15,2; koolhydraten (g): 22,2; suikers (g): 10,4; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 616,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Dessert
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:
Delhaize
Bosvruchten
2 × 250 gr
€2,10
LU
Koekjes | Véritable Petit Beurre | Pocket
2 × 300 gr
€8,78
Carlsbourg
Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.
250 gr
€3,99
Delhaize
Room 20%
20 cl
€0,75
Galbani
Mascarpone
500 gr
€5,19
Tienen-Tirlemont
Cassonade
500 gr
€1,59
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09