Recept zoekresultatenStoverij van everzwijn met Guinness, appeltje met veenbessenconfituur en rösti
Delhaize logo
  • Stoverij van everzwijn met Guinness, appeltje met veenbessenconfituur en rösti

Stoverij van everzwijn met Guinness, appeltje met veenbessenconfituur en rösti

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Stoverij van everzwijn met Guinness, appeltje met veenbessenconfituur en rösti

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 4 appels (jonagold)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 koffielepel bruinefondpasta
  • 550 g everzwijn
  • 1 gehakte ui
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 1 kruidentuiltje
  • 33 cl Guiness
  • 1 sneetje peperkoek
  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • 8 rösti
  • 1 takje tijm
  • 100 g veenbessenconfituur

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Appelen | Golden | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    2,41 €/kg
    €2,29
    F2009120400332030000
  • Luikse siroop
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    900 gr
    5,54 €/kg
    €4,99
    S1975042500092480000
  • Peperkoek
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    500 gr
    5,30 €/kg
    €2,65
    S1996020600048050000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Kruid het vlees en bak het krokant in hete boter.
    2. Haal het uit de pan en doe in diezelfde pan/ketel de gehakte ui. Stoof de ui glazig en voeg dan het vlees er terug aan toe samen met alle andere ingrediënten (de Guinness, de siroop, het kruidentuiltje, de bruinefondpasta, de mosterd en de tijm. Voeg er ook het sneetje peperkoek aan toe en het water. Laat dit nu gedurende 50 min. garen op een zacht vuur.
    3. Laat nadien de stoverij nog 20 min. rusten.
    4. Snijd het hoedje van de appel en lepel er de confituur op. Laat 25 min. garen in de oven op 170 graden.
    5. Bak de röstis krokant in een pan en serveer met de stoverij en de warme appel.

    Kooktip

    Dit stoofpotje is ideaal als je met veel bent en je kunt het rustig van tevoren klaarmaken. Zo win je de dag zelf tijd en komen de smaken nog beter tot hun recht.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Iers
    Vaderdag,Romantisch diner
    Diner
    Herfst,Winter
    Hoofdgerecht
    • Stoverij van everzwijn met Guinness, appeltje met veenbessenconfituur en rösti

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Appelen | Golden | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    2,41 €/kg
    €2,29
    F2009120400332030000
  • Luikse siroop
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    900 gr
    5,54 €/kg
    €4,99
    S1975042500092480000
  • Peperkoek
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    500 gr
    5,30 €/kg
    €2,65
    S1996020600048050000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000