Recept zoekresultatenStoofpotje met zuurkool en vis
Delhaize logo
  • Stoofpotje met zuurkool en vis
    C

Stoofpotje met zuurkool en vis

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar
Voorgerecht
Stoofpotje met zuurkool en visC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 8 dilletakjes
  • 500 g filets van witte vis (roodbaars, enz.)
  • gemalen komijn (facultatief)
  • 140 g gerookte zalm
  • 8 eetlepels verse room
  • 500 g voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    280 gr
    44,61 €/kg
    €12,49
    F2017122700371250000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Maak de zuurkool los met een vork en verdeel over 8 ministoofpotjes. Lepel 1 eetlepel room in elk potje, bestrooi eventueel met een snuifje komijn.
    3. Versnij de visfilets in 24 grote blokjes en de gerookte zam in 24 rechthoeken. Wikkel elk visblokje in een stukje zalm. Verdeel over de stoofpotjes.
    4. Werk af met een takje dille, sluit de potjes en laat 15 min. in de oven bakken.
    5. Dien warm op.

    Kooktip

    Je kan ook soufflékommetjes gebruiken. Dek ze goed af met aluminiumfolie zodat de vis niet uitdroogt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 529; energie (kCal): 127; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 203,07
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Voorgerecht
    • Stoofpotje met zuurkool en vis
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    280 gr
    44,61 €/kg
    €12,49
    F2017122700371250000