Stoofpotje met zuurkool en vis
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Eindejaar
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 8 dilletakjes
- 500 g filets van witte vis (roodbaars, enz.)
- gemalen komijn (facultatief)
- 140 g gerookte zalm
- 8 eetlepels verse room
- 500 g voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2017122700371250000
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Maak de zuurkool los met een vork en verdeel over 8 ministoofpotjes. Lepel 1 eetlepel room in elk potje, bestrooi eventueel met een snuifje komijn.
- Versnij de visfilets in 24 grote blokjes en de gerookte zam in 24 rechthoeken. Wikkel elk visblokje in een stukje zalm. Verdeel over de stoofpotjes.
- Werk af met een takje dille, sluit de potjes en laat 15 min. in de oven bakken.
- Dien warm op.
Kooktip
Je kan ook soufflékommetjes gebruiken. Dek ze goed af met aluminiumfolie zodat de vis niet uitdroogt.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 529; energie (kCal): 127; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 203,07
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2017122700371250000