Stoemp met broccoli en pijnboompitten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Ingrediënten voor 4 Porties
- 650 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
- 350 g broccoliroosjes
- 1 handvol salieblaadjes
- 1 snufje nootmuskaat
- 4 e.l. olijfolie
- 50 g pijnboompitten
- 100 g ricotta
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Aardappel | Vastkokend 1kg
1 kg
€2,79
Delhaize
Broccoli | 1 stuk
1 st
€1,49
Santa Maria
Kruiden | Salie
6 gr
€1,75
Santa Maria
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
€4,55
Delhaize
Pijnboompitten
90 gr
€6,39
Galbani
Ricotta | 2 x 100g
200 gr
€2,39
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Totaal:
€19,36
Begin met koken
- Doe de in stukken gesneden aardappelen in een grote kookpot met lichtgezouten koud water. Zet het deksel op de pot, verwarm en reken 10 min. kooktijd vanaf het kookpunt.
- Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 8 min. koken.
- Rooster de pijnboompitten ondertussen in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Fruit de fijngehakte salieblaadjes in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
- Giet de groenten af, doe ze bij in de stoofpot en voeg ook de ricotta toe, peper en nootmuskaat. Prak alles met de pureestamper en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de pijnboompitten toe en serveer meteen als bijgerecht bij vlees, vis, chipolatas, gevogelte, enz.
Kooktip
Je kan de stoemp ook in een ovenschotel doen, bestrooien met de rauwe pijnboompitten en met parmezaan en dan gedurende 15 min. laten bruinbakken in de warme oven.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Aardappel | Vastkokend 1kg
1 kg
€2,79
Delhaize
Broccoli | 1 stuk
1 st
€1,49
Santa Maria
Kruiden | Salie
6 gr
€1,75
Santa Maria
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
€4,55
Delhaize
Pijnboompitten
90 gr
€6,39
Galbani
Ricotta | 2 x 100g
200 gr
€2,39
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95