Recept zoekresultatenStoemp met broccoli en pijnboompitten
Delhaize logo
  • Stoemp met broccoli en pijnboompitten
    A

Stoemp met broccoli en pijnboompitten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kids,Moederdag
Bijgerechten
Stoemp met broccoli en pijnboompittenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 650 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 350 g broccoliroosjes
  • 1 handvol salieblaadjes
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 4 e.l. olijfolie
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g ricotta

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Broccoli | 1 stuk

Delhaize

Broccoli | 1 stuk

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,49

Kruiden | Salie

Santa Maria

Kruiden | Salie

6 gr

€1,75

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Ricotta | 2 x 100g

Galbani

Ricotta | 2 x 100g

200 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€19,36

Begin met koken

  1. Doe de in stukken gesneden aardappelen in een grote kookpot met lichtgezouten koud water. Zet het deksel op de pot, verwarm en reken 10 min. kooktijd vanaf het kookpunt.
  2. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 8 min. koken.
  3. Rooster de pijnboompitten ondertussen in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Fruit de fijngehakte salieblaadjes in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
  4. Giet de groenten af, doe ze bij in de stoofpot en voeg ook de ricotta toe, peper en nootmuskaat. Prak alles met de pureestamper en breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de pijnboompitten toe en serveer meteen als bijgerecht bij vlees, vis, chipolatas, gevogelte, enz.

Kooktip

Je kan de stoemp ook in een ovenschotel doen, bestrooien met de rauwe pijnboompitten en met parmezaan en dan gedurende 15 min. laten bruinbakken in de warme oven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 623; energie (kCal): 150; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 356,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 623; energie (kCal): 150; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 356,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Kids,Moederdag
Overig
Herfst,Winter
Bijgerechten
  • Stoemp met broccoli en pijnboompitten
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Broccoli | 1 stuk

Delhaize

Broccoli | 1 stuk

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,49

Kruiden | Salie

Santa Maria

Kruiden | Salie

6 gr

€1,75

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Ricotta | 2 x 100g

Galbani

Ricotta | 2 x 100g

200 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€19,36