Steak met frietjes en dragon-portosaus


Makkelijk
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 700 g filet pur
- 1 kg frietaardappelen
- 30 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
- peper
- 250 g witte biochampignons (voor de dragon-portosaus)
- 2 sjalotten (voor de dragon-portosaus)
- 2 dl room (voor de dragon-portosaus)
- 4 dl kalfsfond (voor de dragon-portosaus)
- 1 dl porto (voor de dragon-portosaus)
- 45 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg (voor de dragon-portosaus)
- 4 takjes dragon (voor de dragon-portosaus)
- 2 teentjes knoflook (voor de dragon-portosaus)
- peper en zout (voor de dragon-portosaus)
- 125 g kerstomaten (voor de salade)
- 1/2 komkommer (voor de salade)
- 1 rode ui (voor de salade)
- 125 g jonge sla (voor de salade)
- 2 el olijfolie extra zuiver (voor de salade)
- peper en zout (voor de salade)
- 700 g filet pur
- 1 kg frietaardappelen
- 30 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
- peper
- 250 g witte biochampignons (voor de dragon-portosaus)
- 2 sjalotten (voor de dragon-portosaus)
- 2 dl room (voor de dragon-portosaus)
- 4 dl kalfsfond (voor de dragon-portosaus)
- 1 dl porto (voor de dragon-portosaus)
- 45 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg (voor de dragon-portosaus)
- 4 takjes dragon (voor de dragon-portosaus)
- 2 teentjes knoflook (voor de dragon-portosaus)
- peper en zout (voor de dragon-portosaus)
- 125 g kerstomaten (voor de salade)
- 1/2 komkommer (voor de salade)