Spruitjes uit de oven met spekblokjes, rozijnen en feta
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 300 g gerookte spekblokjes
- 2,5 kg spruitjes
- 125 g mix van 3 rozijnen
- 100 g pijnboompitten
- 200 g feta
- 2 el agavesiroop
- 2 el olijfolie
- 4 verse tijmtakjes
- Peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004061600524000000
F2013122300302800000
S2021011500495350000
S2021011900496970000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. kooktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon en dompel ze in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 5 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt en giet de spruitjes dan af.
- Bak de spekblokjes lichtjes, zonder toevoeging van vetstof; begin op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet smelt. Laat de spekblokjes niet teveel kleuren.
- Gril de pijnboompitten heel lichtjes op een matig vuurtje, zonder toevoeging van vetstof.
- Doe de spruitjes in een grote ovenschaal. Meng er de spekblokjes met hun braadvocht onder, samen met de rozijnen, de pijnboompitten, de agavesiroop, peper en zout. Bak 30 min goudbruin in het bovenste deel van de oven.
- Besprenkel met olijfolie en meng. Bestrooi met tijm, verkruimelde feta en serveer als bijgerecht bij gebraden kip, rosbief, varkenskoteletten …
Tip: Met puree erbij, is dit een volwaardige maaltijd!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 457; energie (kCal): 109; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 4,2; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 448,97
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004061600524000000
F2013122300302800000
S2021011500495350000
S2021011900496970000
Laad nog 4 producten