Recept zoekresultatenSpiegeleieren met gerookte zalm
Delhaize logo
  • Spiegeleieren met gerookte zalm
    B

Spiegeleieren met gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Brunch
Hoofdgerecht
Spiegeleieren met gerookte zalmB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 140 g gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 250 g kerstomaten
  • 2 rode uien
  • 2 bollen mozzarella di bufala
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes basilicum

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    140 gr
    44,93 €/kg
    €6,29
    F1993061800218400000
  • Eieren | Mix kaliber | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,47 €/st
    €2,79
    F1993101900107900000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05
    F2021012600075640000
  • Rode uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    1,72 €/kg
    €1,29
    F2015060500314850000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Snijd de uien in reepjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan of een sauteerpan met de olie.
    2. Snijd de mozzarella in plakjes, voeg ze toe en laat ze langzaam smelten.
    3. Breek de eieren rechtstreeks in de braadpan en laat ze naar eigen smaak stollen.
    4. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de zalmsneetjes.
    5. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
    6. Werk af met basilicum.
    7. Dien meteen op en geef er brood bij.

    Kooktip

    Geen zin in gerookte zalm? Dit recept is even lekker met coppa of ham!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 670; energie (kCal): 161; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 441,14
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Brunch
    Hoofdgerecht
    • Spiegeleieren met gerookte zalm
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    140 gr
    44,93 €/kg
    €6,29
    F1993061800218400000
  • Eieren | Mix kaliber | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,47 €/st
    €2,79
    F1993101900107900000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05
    F2021012600075640000
  • Rode uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    1,72 €/kg
    €1,29
    F2015060500314850000