Spiegeleieren met gerookte zalm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Brunch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 140 g gerookte zalm
- 4 eieren
- 250 g kerstomaten
- 2 rode uien
- 2 bollen mozzarella di bufala
- 3 el olijfolie
- 4 takjes basilicum
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993061800218400000
F1993101900107900000
F2021012600075640000
F2015060500314850000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Snijd de uien in reepjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan of een sauteerpan met de olie.
- Snijd de mozzarella in plakjes, voeg ze toe en laat ze langzaam smelten.
- Breek de eieren rechtstreeks in de braadpan en laat ze naar eigen smaak stollen.
- Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de zalmsneetjes.
- Breng op smaak met peper en een beetje zout.
- Werk af met basilicum.
- Dien meteen op en geef er brood bij.
Kooktip
Geen zin in gerookte zalm? Dit recept is even lekker met coppa of ham!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 670; energie (kCal): 161; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 441,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993061800218400000
F1993101900107900000
F2021012600075640000
F2015060500314850000
Laad nog 3 producten