Spareribs met cola
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 el citroensap
- 25 cl cola (normale, zeker geen light!)
- 3 el honing
- 3 eetlepels olijfolie met look
- 3 el sojasaus
- 70 g tomatenpuree
- 1,5 kg varkensribben natuur
- 1 stuk verse gember
- 4 vleesbouillonblokjes
- 2 l warm water
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009032500149530000
F2015061700542510000
S2005042800116860000
S2004112500122080000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. (+ 2 u marineren) + 2 x 15 min. gaartijd
- Giet warm water in een grote kookpot, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Doe er de in stukken van 3 of 4 ribben gesneden spareribs in. Zet een deksel op de pot en laat, na het hernemen van het kookpunt, nog 15 min. garen op zacht vuur. Giet ze af.
- Doe de honing en het citroensap in een schaal en roer tot een glad mengsel. Voeg dan de tomatenpuree toe, de geraspte gember, de sojasaus, de olie en de cola. Roer, doe er dan de spareribs bij en bestrijk ze goed met de marinade.
- Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast rusten. Laat de spareribs 15 min. grillen op de barbecue of in de oven (voorverwarmd op th. 6 (180°C), draai ze af en toe om en bestrijk ze regelmatig met de marinade.
- Serveer ze met in de schil gekookte aardappelen, salade, enz.
Kooktip
Het voorkoken in de bouillon zorgt voor sappige en tot op het bot gegaarde spareribs, het grillen dient enkel voor het karamelliseren.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 576; energie (kCal): 138; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 4,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 15,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 625,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009032500149530000
F2015061700542510000
S2005042800116860000
S2004112500122080000
Laad nog 3 producten