Recept zoekresultatenSoezen met chocolademousse en karamel
Delhaize logo
 • Soezen met chocolademousse en karamel
  D

Soezen met chocolademousse en karamel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kids,Eindejaar
Dessert
Soezen met chocolademousse en karamelD

Ingrediënten voor 20 Porties

20 Porties
 • 3 eieren (voor de soezen)
 • 150 g bloem (voor de soezen)
 • 2,5 dl water (voor de soezen)
 • 80 g gezouten boter (voor de soezen)
 • 7 eiwitten (voor de mousse)
 • 200 g pure dessertchocolade (voor de mousse)
 • 150 g kristalsuiker (voor de afwerking)
 • 6 krokante soufflé met amandelschilfers (taste of Inspirations) (voor de afwerking)
 • 5 cl water (voor de afwerking)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 25 min. kooktijd + 3 u koeltijd

 1. Begin met de mousse: breek de chocolade in stukken en laat hem au bain-marie smelten. Klop de eiwitten (200 g) tot een stevig schuim op. Roer er geleidelijk aan de gesmolten chocolade onder met een spatel en meng tot een homogene mousse. Doe ze in een spuitzak en laat 3 u in de koelkast rusten.
 2. Bereid intussen de soezen. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng het water aan de kook in een grote steelpan, samen met de in stukken gesneden boter. Haal van het vuur zodra de boter gesmolten is en voeg de bloem in één keer toe. Meng met een spatel tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Zet de pan terug op een zacht vuurtje om het deeg wat te drogen. Bewerk met een spatel tot er zich een vliesje vormt op de wanden. Haal opnieuw van het vuur. Voeg de eieren één per één toe en meng telkens goed.
 3. Doe het deeg in een spuitzak en spuit, op voldoende afstand van elkaar, 20 bolletjes van de grootte van een abrikoos op de met bakpapier bedekte ovenplaat (druk de punten plat). Bak ze 15 min in de oven. Open de oven en verlaag de temperatuur tot 170°C, als de soezen mooi goudbruin zijn. Laat nog 10 min bakken. Draai ze om en laat ze afkoelen.
 4. Snijd een hoedje uit elke soes en hol ze een beetje uit. Vul ze met mousse met behulp van de spuitzak. Bewaar in de koelkast, zonder de hoedjes.
 5. Stamp de koekjes fijn. Verwarm de suiker en het water tot een amberkleurige karamel. Dompel er de bolle kant van de hoedjes in en haal ze dan door de stukjes koek. Laat op een vlak oppervlak opstijven, op kamertemperatuur (vooral niet in de koelkast, de karamel zou smelten).
 6. Leg de hoedjes op de mousse en dien op.

Kooktip

Alle eieren zijn niet even groot. Klop daarom het laatste ei los en voeg het geleidelijk aan het soezendeeg toe: het deeg mag niet te vloeibaar zijn.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1149; energie (kCal): 275; vetten (g): 14; verzadigde vetten (g): 7,7; koolhydraten (g): 30,4; suikers (g): 21,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 179,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Eindejaar
Dessert
 • Soezen met chocolademousse en karamel
  D