Soep van bospaddenstoelen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
3 op 5Vegetarisch
Eindejaar
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 aardappelen, van het soort Nicola, in stukken gesneden
- 350 g bospaddenstoelen
- Dille, gesnipperd
- 1,3 liters groentebouillon
- 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 4 plakken bacon, in smalle reepjes gesneden
- 1 ui, versnipperd
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1989011800378500000
F2015021200304530000
F2021022500077560000
S2010072800149850000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit de ui, 1 minuut.
- Voeg de aardappelen, de bouillon en het kruidentuiltje toe. Voeg zout en peper toe.
- Sluit de pan af met een deksel. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Bak de paddenstoelen 3 minuten in een pan.
- Voeg de paddenstoelen toe aan de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
- Verhit de bacon 2 minuten in de magnetron. Breek in stukjes.
- Verdeel de soep over soepkommen of diepe borden. Garneer met stukjes bacon en de gesnipperde dille.
Kooktip
- Lekker met: Verse sla, mmmh!
- Serveer deze soep voor een feestelijk tintje in een uitgehold brood!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 117; energie (kCal): 28; vetten (g): 1,2; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 114,07
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1989011800378500000
F2015021200304530000
F2021022500077560000
S2010072800149850000
Laad nog 4 producten