Recept zoekresultatenSneeuwpopcupcakes
Delhaize logo
 • Sneeuwpopcupcakes
  E

Sneeuwpopcupcakes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Dessert
SneeuwpopcupcakesE

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
 • 1 groot ei (voor de cupcakes)
 • 90 g zelfrijzende bloem (voor de cupcakes)
 • 6,5 cl melk (voor de cupcakes)
 • 90 g kristalsuiker (voor de cupcakes)
 • 60 g gezouten boter (voor de cupcakes)
 • 100 g mascarpone (voor de garnituur)
 • 100 g Philadelphia Original (voor de garnituur)
 • 40 g bloemsuiker (voor de garnituur)
 • 6 grote marshmallows (voor de garnituur)
 • 12 kleine marshmallows (voor de garnituur)
 • 25 g pure chocolade (voor de garnituur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 15 min kooktijd

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Klop het ei los met de melk. Meng de bloem en de suiker. Maak een gaatje in het midden, giet er het losgeklopte ei en de gesmolten boter in. Meng met een vork; het deeg hoeft niet volledig homogeen te zijn. Verdeel over 6 vakjes van een muffinbakvorm (bedekt met papieren vormpjes). Bak 15 min. in de oven en laat afkoelen in de bakvorm.
 3. Bereid de garnituur: meng de mascarpone, de Philadelphia en de bloemsuiker voorzichtig met een garde, tot een gladde crème. Doe het mengsel in een spuitzak en laat 30 min. in de koelkast rusten.
 4. Laat de gehakte chocolade smelten (au bain-marie of in de microgolfoven), giet hem in een papieren hoorntje en teken ogen en monden op de grote marshmallows. Laat opstijven.
 5. Garneer de cupcakes met crème en vorm het hoofd en de handen met de marshmallows. Bewaar koel tot net voor het opdienen.

Kooktip

Heb je niet veel tijd? Laat de zelfgemaakte muffins dan achterwege en garneer gewoon enkele cakejes van Delhaize met de crème en de marshmallows.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1425; energie (kCal): 340; vetten (g): 11,7; verzadigde vetten (g): 7,6; koolhydraten (g): 54,4; suikers (g): 44,8; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 626,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Dessert
Dessert
 • Sneeuwpopcupcakes
  E