Skreirollades met prei en gepureerde aardappel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
4 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 700 g skreifilets
- 4 preiwitten
- 800 g grote bloemige aardappelen
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 el zure room
- 8 cl olijfolie met look van “Taste Of Inspirations”
- 3 el olijfolie
- 1/2 bot bieslook
- Peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008011800226310000
F1986053100317200000
F2011111600377460000
F2012022700154500000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water.
- Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de preistengels in de lengte in 4 en kook ze 10 min. in gezouten water. Dompel ze onmiddellijk onder in een kom met ijswater en laat 2 min. afkoelen. Laat ze grondig uitlekken. Leg ¼ van de prei naast elkaar op een snijplank tot ongeveer 8 à 10 cm breedte. Leg een stuk vis haaks op de prei, kruid af met peper en zout en rol op.
- Leg deze rollades in een licht geoliede ovenschaal, bestrijk ze met olijfolie, kruid af en bak 12 tot 15 min. in de oven (afhankelijk van de dikte van de filets).
- Meng ondertussen de yoghurt, de zure room en de gehakte bieslook en kruid af met peper en zout.
- Giet de aardappelen af en laat ze in de kookpot, weg van het vuur. Voeg de olijfolie met look toe, kruid af met peper en zout en plet de aardappelen licht met een vork (niet volledig pureren). Dien op met de rollades en serveer er de saus apart bij.
Tip
Als je geen olijfolie met look hebt, bak dan een fijngehakt knoflookteentje in 1 dl olijfolie gedurende 5 min. op een zeer laag vuur (de look mag niet verkleuren). Laat afkoelen en zeef het geheel.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept: Energie (kcal): 506; Eiwitten (g): 33,7; Vetten (g): 29,3; Koolhydraten (g) : 25,7; Vezels (g): 2,8, Nutri-score; A
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008011800226310000
F1986053100317200000
F2011111600377460000
F2012022700154500000
Laad nog 4 producten