Recept zoekresultatenSjalottenboter met rode wijn
Delhaize logo
  • Sjalottenboter met rode wijn
    D

Sjalottenboter met rode wijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Bijgerechten
Sjalottenboter met rode wijnD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 4 grote sjalot
  • 8 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl rode wijn
  • 250 g zachte boter
  • 1 bosje bieslook
  • zout en peper

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Nouveaux Occitans 2020 Rood

France - Frankrijk

Nouveaux Occitans 2020 Rood

75 cl

€5,99

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€10,58

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. (+ 5 u rust-en koeltijd)

  1. Hak de sjalotten en tijm heel fijn. Voeg de geperste knoflook en de rode wijn toe. Laat 3 u rusten.
  2. Laat goed uitlekken en meng zorgvuldig met malse boter, fijngehakte bieslook, peper en zout.
  3. Rol een worst sjalottenboter op bakpapier. Wikkel het bakpapier dicht en laat 2 u in de koelkast opstijven. Snijd de boter in schijfjes en prik ze op takjes tijm.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1424; energie (kCal): 344; vetten (g): 34,1; verzadigde vetten (g): 21,7; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 235,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1424; energie (kCal): 344; vetten (g): 34,1; verzadigde vetten (g): 21,7; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 235,64
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Bijgerechten
  • Sjalottenboter met rode wijn
    D

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Nouveaux Occitans 2020 Rood

France - Frankrijk

Nouveaux Occitans 2020 Rood

75 cl

€5,99

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€10,58

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.