Semifreddo met sinaasappel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
2 op 5Vegetarisch
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 biosinaasappels
- 2 eiwitten
- 1 snuifje kaneel
- 2 el rietsuiker
- 20 cl room Taste Of Inspirations
- 1 koffielepel zeste van biosinaasappel
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2006071300396540000
S2015010900012230000
S2014050800151530001
Reeds in je keuken
F1993101900107900000
Begin met koken
- Was de sinaasappelen. Kook ze gedurende 20 minuten in 1 liter water met het deksel op de pot. Laat uitlekken en mix tot een fijne puree. Voeg de room, de suiker en de kaneel toe en meng.
- Klop de eiwitten op tot stevige sneeuw en vouw onder de sinaasappelcrème.
- Giet in een plastic doos en zet 4 uur in de diepvriezer.
- Mix de crème net voor het opdienen en verdeel over de glazen. Versier met de sinaasappelzeste. Serveer met amandelkoekjes.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 778; energie (kCal): 187; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 8,8; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 269,09
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Overig
Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2006071300396540000
S2015010900012230000
S2014050800151530001
Reeds in je keuken
F1993101900107900000