Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenScampi’s met pastis
Delhaize logo
  • Scampi’s met pastis
    A

Scampi’s met pastis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Lunch
Scampi’s met pastisA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 1 knoflookteen
  • 25 cl lichte verse room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 5 cl pastis
  • 500 g scampi’s
  • 1 sjalot

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,65 €/l
    €0,73
    F2015112500153100000
  • Pastis de Marseille 45% alc
    70 cl
    28,70 €/l
    €20,09
    S2018020500022220000
  • Scampi | Met Staart | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    125 gr
    34,32 €/kg
    €4,29
    Afhaling vanaf 06/02
    F2019052800038590000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de olie in een diepe pan en fruit er de fijngesnipperde sjalot 5 min. in op zacht vuur.
    2. Pel ondertussen de vooraf ontdooide scampi’s.
    3. Doe het geperste knoflookteentje bij in de pan, meng 1 min., voeg dan de scampi’s toe en laat ze enkele minuten bakken, precies de nodige tijd om ze te kleuren.
    4. Overgiet met pastis en laat 1 min. inkoken op vrij hoog vuur. Voeg de verse room en het bindmiddel toe, meng goed en laat 2 min. sudderen. Voeg de gehakte peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
    5. Serveer warm als voorgerecht. Geef er knapperig brood bij.

    Kooktip

    Voor een sterkere anijssmaak kan je de peterselie door dille vervangen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 500; energie (kCal): 119; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 262,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Lunch
    • Scampi’s met pastis
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,65 €/l
    €0,73
    F2015112500153100000
  • Pastis de Marseille 45% alc
    70 cl
    28,70 €/l
    €20,09
    S2018020500022220000
  • Scampi | Met Staart | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    125 gr
    34,32 €/kg
    €4,29
    Afhaling vanaf 06/02
    F2019052800038590000