Savourette varkensgebraad met truffelsmaak, selderstaafjes en babywortel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 savourette varkensgebraad
- 1 schaaltje miniwortelen
- 2 bussels lente-uitjes
- 1/2 knolselder
- 2 rode uien
- 100 g boter
- 8 el olijfolie
- 3 eetlepels ahornsiroop
- peper van de molen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2018061900018830000
F2000012000364800000
F2014061600197000000
S1981122200092220000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de worteltjes en de uitjes schoon.
- Schil en snij de halve knolselder in staafjes.
- Pel de rode ui en snij ze in vier.
- Giet ¼ van de olijfolie in een sauteuse en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin op hoog vuur. Leg het dan in een ovenschaal. Deglaceer de pan met een beetje water en giet dit op het gebraad. Leg de in 4 gesneden rode uien rond het vlees. Kruid met peper en zout, overgiet met ½ van de olijfolie en leg een flinke noot boter op het gebraad. Zet 30 min. in de oven. Bedruip een- of tweemaal met het braadvocht tijdens het bakken.
- Verwarm, een kwartier voor het einde van de baktijd, ¼ van de olijfolie en een flinke noot boter in een sauteuse en stoof de worteltjes en de selder 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de ahornsiroop toe, kruid met peper en zout en laat op hoog vuur karamelliseren. Hou warm.
- Neem het gebakken gebraad uit de oven, laat het 5 min. onder aluminiumfolie rusten en snij het dan in plakjes.
- Schik de gekaramelliseerde groenten en de plakjes gebraad met de uien op warme borden en lepel het braadvocht over het vlees.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 772; energie (kCal): 187; vetten (g): 16,1; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 3,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 544,73
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2018061900018830000
F2000012000364800000
F2014061600197000000
S1981122200092220000
Laad nog 4 producten