Salade van pasta met kip, courgettes, mozzarella en basilicum


Makkelijk
< 30 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1/2 bussel basilicum
- 300 g gerookte kipfilet in plakjes
- 5 cl olijfolie
- 5 cl citroensap
- 2 courgettes
- 250 g penne rigate
- 300 g bolletjes mozzarella
- 1/2 bussel basilicum
- 300 g gerookte kipfilet in plakjes
- 5 cl olijfolie
- 5 cl citroensap
- 2 courgettes
- 250 g penne rigate
- 300 g bolletjes mozzarella
Begin met koken
: 20 min + koeling
- 1Kook de pasta beetgaar.
- 2Doe ondertussen het citroensap en de olijfolie in een grote slakom. Snijd de courgettes met een mandoline in heel fijne plakken en doe ze bij in de kom. Kruid met peper en zout en meng goed.
- 3Laat de bolletjes mozzarella uitlekken. Snijd de grootste plakjes kip in 2 of in 3 stukken, doe alles bij in de slakom. Voeg ook de onder koud water goed afgekoelde en vervolgens uitgelekte pasta toe. Meng goed en zet minstens 30 min in de koelkast.
- 4Voeg, net voor het opdienen, het grofgehakte basilicum toe. Serveer koel.
- 1Kook de pasta beetgaar.
- 2Doe ondertussen het citroensap en de olijfolie in een grote slakom. Snijd de courgettes met een mandoline in heel fijne plakken en doe ze bij in de kom. Kruid met peper en zout en meng goed.
- 3Laat de bolletjes mozzarella uitlekken. Snijd de grootste plakjes kip in 2 of in 3 stukken, doe alles bij in de slakom. Voeg ook de onder koud water goed afgekoelde en vervolgens uitgelekte pasta toe. Meng goed en zet minstens 30 min in de koelkast.
- 4Voeg, net voor het opdienen, het grofgehakte basilicum toe. Serveer koel.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 550; energie (kCal): 132; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 672,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 550; energie (kCal): 132; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 672,94
Viande - moins de 3€
Diner
Lente
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Santa Maria Kruiden | Basilicum10 gr-10% voor 3€335
- Delhaize Gerookte spekblokjes300 gr€349
- Limmi Citroensap | Vitamin C12 cl€125
- Delhaize Courgette1 st€099
- Bertagni Penne500 gr€385
- Galbani Mozzarella | Rol | Maxi2 × 250 gr€285
- Delhaize Olijfolie | Culinaire50 cl€539