Recept zoekresultatenSalade van pasta met kip, courgettes, mozzarella en basilicum
Recept zoekresultatenSalade van pasta met kip, courgettes, mozzarella en basilicum
Delhaize logo
  • Salade van pasta met kip, courgettes, mozzarella en basilicum
    Nutri-Score A

Salade van pasta met kip, courgettes, mozzarella en basilicum

Salade van pasta met kip, courgettes, mozzarella en basilicumA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1/2 bussel basilicum
  • 300 g gerookte kipfilet in plakjes
  • 5 cl olijfolie
  • 5 cl citroensap
  • 2 courgettes
  • 250 g penne rigate
  • 300 g bolletjes mozzarella
  • 1/2 bussel basilicum
  • 300 g gerookte kipfilet in plakjes
  • 5 cl olijfolie
  • 5 cl citroensap
  • 2 courgettes
  • 250 g penne rigate
  • 300 g bolletjes mozzarella

Begin met koken

: 20 min + koeling
  1. 1
    Kook de pasta beetgaar.
  2. 2
    Doe ondertussen het citroensap en de olijfolie in een grote slakom. Snijd de courgettes met een mandoline in heel fijne plakken en doe ze bij in de kom. Kruid met peper en zout en meng goed.
  3. 3
    Laat de bolletjes mozzarella uitlekken. Snijd de grootste plakjes kip in 2 of in 3 stukken, doe alles bij in de slakom. Voeg ook de onder koud water goed afgekoelde en vervolgens uitgelekte pasta toe. Meng goed en zet minstens 30 min in de koelkast.
  4. 4
    Voeg, net voor het opdienen, het grofgehakte basilicum toe. Serveer koel.
  1. 1
    Kook de pasta beetgaar.
  2. 2
    Doe ondertussen het citroensap en de olijfolie in een grote slakom. Snijd de courgettes met een mandoline in heel fijne plakken en doe ze bij in de kom. Kruid met peper en zout en meng goed.
  3. 3
    Laat de bolletjes mozzarella uitlekken. Snijd de grootste plakjes kip in 2 of in 3 stukken, doe alles bij in de slakom. Voeg ook de onder koud water goed afgekoelde en vervolgens uitgelekte pasta toe. Meng goed en zet minstens 30 min in de koelkast.
  4. 4
    Voeg, net voor het opdienen, het grofgehakte basilicum toe. Serveer koel.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 550; energie (kCal): 132; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 672,94
Viande - moins de 3€
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    -10% voor 3
    3
    35
  • Delhaize Gerookte spekblokjes
    300 gr
    3
    49
  • Limmi Citroensap | Vitamin C
    12 cl
    1
    25
  • Delhaize Courgette
    1 st
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    99
  • Bertagni Penne
    500 gr
    3
    85
  • Galbani Mozzarella | Rol | Maxi
    2 × 250 gr
    2
    85
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39

Totaal:

€18,63

Deze recepten kan je ook leuk vinden