Salade van maatjes met rode bieten en hardgekookte eieren
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g vastkokende aardappelen
- 6 augurken
- 1 eetlepel gesnipperde dille
- 4 hardgekookte eieren
- 4 maatjes
- 2 eetlepels mierikswortel
- 2 gekookte rode bieten
- 1/2 koffielepel suiker
- 1 kleine rode ui
- 20 cl room
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009112500381030000
F2008061600314730000
F2015070200360300000
F2020072900064130000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min
- Snij de geschilde aardappelen in blokjes en kook ze gaar op de manier van uw keuze. Laat afkoelen.
- Meng intussen de mierikswortel met de room, de dille en de suiker. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de bieten in blokjes en de augurken in plakjes. Pel de gekookte eieren en snij ze in 4. Snipper de rode rui fijn. Haal de 2 filets van elk maatje uit elkaar en snij elke filet in 4.
- Schik al de ingrediënten op een grote serveerschaal of op individuele borden. Dien koel op. Serveer de saus apart.
Kooktip
Lekker met roggebrood.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 550; energie (kCal): 132; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 7,2; suikers (g): 2,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 497,77
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Lunch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009112500381030000
F2008061600314730000
F2015070200360300000
F2020072900064130000
Laad nog 4 producten