Salade van maatjes met aardappelen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 5 cl droge witte wijn
- 500 g kleine, vastkokende aardappelen (Exempla)
- 1 bussel lente-uitjes
- 4 maatjes
- 1 koffielepel mosterd
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 bosje radijzen
- 4 eetlepels wijnazijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
S2021122200511750096
F2015062200397850000
F1987042300314800000
F2020072900064130000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Kook de aardappelen in de schil gaar, volgens de methode naar keuze (water, stoom of microgolfoven), maar zorg dat ze nog wat vast zijn.
- Snij ze in schijfjes, leg ze in een schaal en overgiet ze met de witte wijn. Laat afkoelen.
- Doe ondertussen de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout, voeg de mosterd en de olie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
- Snipper de uitjes (witte + 2/3 van het groene deel) en de radijzen fijn. Bedek er de aardappelen mee en leg er de in stukjes gesneden maatjes bovenop.
- Bedruip met wat vinaigrette en serveer koel. Dien de resterende vinaigrette apart op.
Kooktip
Om aardappelen gaar te koken in de microgolfoven: leg ze zonnestraalsgewijs in een diepe schaal, prik ze enkele keren in en leg er een bord op. Reken voor 500 g 7 à 8 min op 800 W, draai ze halverwege de kooktijd om (achterstevoren).
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 571; energie (kCal): 137; vetten (g): 10; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 434,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
S2021122200511750096
F2015062200397850000
F1987042300314800000
F2020072900064130000
Laad nog 4 producten