Salade van linzen met artisjokken en grana padano
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 800 g linzen (nettogewicht)
- 280 g gegrilde artisjok in olie (netto gewicht)
- 100 g schilfers van grana padano
- 250 g kerstomaten
- 50 g rucola
- 1 fitness stokbrood om te bakken
- 5 eetlepels wijnazijn
- 1 afgestreken koffielepel mosterd
- peper
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1993011300008150000
S2002062000007210000
F2010011500853000000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet intussen de azijn in een hermetisch recipiënt (bokaal of ander), voeg peper toe, zout, de olie van de bokaal artisjokken (10 cl) en de mosterd. Sluit en schud krachtig.
- Spoel en zwier de rucola droog. Snij de artisjokken en de kerstomaten in twee. Giet de linzen af in een vergiet en spoel ze zorgvuldig onder koud water.
- Verdeel al deze ingrediënten over de borden, voeg ook de schilfers grana padano toe. Bedruip met een beetje vinaigrette.
- Serveer koel met het knapperige brood en met de rest van de vinaigrette apart erbij.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 248; energie (kCal): 59; vetten (g): 1,4; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 427,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Diner
Zomer
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1993011300008150000
S2002062000007210000
F2010011500853000000
Laad nog 4 producten