Recept zoekresultatenSalade van halloumikaas en gegrilde vijgen
Delhaize logo
  • Salade van halloumikaas en gegrilde vijgen
    D

Salade van halloumikaas en gegrilde vijgen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Brunch
Lunch
Salade van halloumikaas en gegrilde vijgenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 gehakte, Spaanse pepers
  • 4 goed rijpe vijgen
  • 250 g halloumi, gesneden in 4 plakjes
  • 1 zakje rucola
  • 2 el olijfolie
  • 20 citroenen (het sap)
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Vijgen Natuur

Delhaize

Vijgen Natuur

250 gr

€3,99

Halloumi kaas | Classic

Alambra

Halloumi kaas | Classic

2 × 225 gr

€7,98

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Citroenen

Delhaize

Citroenen

4 × 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,40

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€20,15

Begin met koken

  1. Vinaigrette: meng in een kom het citroensap, peper en het zout. Voeg de olijfolie toe en meng opnieuw. Voeg 1 Spaanse peper toe. Zet het opzij.
  2. Verwarm de grill voor.
  3. Plaats de kaas en de vijgen op de grill. Laat ze 2 min aan beide kanten grillen.
  4. Verdeel kaas, vijgen en rucula over de borden. Besprenkel met citroenvinaigrette. Garneer met de rest van de Spaanse peperringetjes.

Kooktip

  • De voedingswaarde: Met een beetje brood wordt deze salade een volwaardige maaltijd en nog licht genoeg ook, terwijl je toch uitgelezen proteïnen en goede dosis calcium opslaat.
  • Je supermarkt: Hoe kies je een vijg? Een perfect rijpe vijg moet soepel zijn, maar mag niet barsten wanneer je er zachtjes op drukt.

 

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1185; energie (kCal): 283; vetten (g): 16,1; verzadigde vetten (g): 7,8; koolhydraten (g): 21,4; suikers (g): 18,5; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 389,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1185; energie (kCal): 283; vetten (g): 16,1; verzadigde vetten (g): 7,8; koolhydraten (g): 21,4; suikers (g): 18,5; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 389,12
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Diner
Lunch
  • Salade van halloumikaas en gegrilde vijgen
    D

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Vijgen Natuur

Delhaize

Vijgen Natuur

250 gr

€3,99

Halloumi kaas | Classic

Alambra

Halloumi kaas | Classic

2 × 225 gr

€7,98

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Citroenen

Delhaize

Citroenen

4 × 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,40

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€20,15