Salade van halloumikaas en gegrilde vijgen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 gehakte, Spaanse peper
- 4 goed rijpe vijgen
- 250 g halloumi, gesneden in 4 plakjes
- 1 handvol rucola
- 2 soeplepels olijfolie
- sap van 1 citroen
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077530000
S2021010800488940000
Dit product is niet meer beschikbaar
F2012112100112600000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Vinaigrette: meng in een kom het citroensap, de peper en het zout. Voeg de olijfolie toe en meng opnieuw. Voeg de Spaanse peper toe. Zet het opzij.
- Verwarm de grill voor.
- Plaats de kaas en de vijgen op de grill. Laat ze 2 minuten aan beide kanten grillen.
- Verdeel kaas, vijgen en rucula over de borden. Besprenkel met citroenvinaigrette. Garneer met de Spaanse peperringetjes.
Kooktip
- De voedingswaarde: Met een beetje brood wordt deze salade een volwaardige maaltijd en nog licht genoeg ook, terwijl je toch uitgelezen proteïnen en goede dosis calcium opslaat.
- Je supermarkt: Hoe kies je een vijg? Een perfect rijpe vijg moet soepel zijn, maar mag niet barsten wanneer je er zachtjes op drukt.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1185; energie (kCal): 283; vetten (g): 16,1; verzadigde vetten (g): 7,8; koolhydraten (g): 21,4; suikers (g): 18,5; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 389,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077530000
S2021010800488940000
Dit product is niet meer beschikbaar
F2012112100112600000
Laad nog 3 producten