Recept zoekresultatenSalade met kip, cajun en guacamole
Delhaize logo
  • Salade met kip, cajun en guacamole
    A

Salade met kip, cajun en guacamole

door Pascale Naessens

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Salade met kip, cajun en guacamoleA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 200 g sluimererwten
  • 1 handvol rucola
  • 2,5 e.l. olijfolie
  • 2 el gedroogde cajun
  • 4 kl zoet paprikapoeder
  • 3 el gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 mespunt cayennepeper

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Peulen

Delhaize

Peulen

200 gr

€2,19

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Kruiden | Cajun | Mix

Santa Maria

Kruiden | Cajun | Mix

18 gr

€2,19

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€17,65

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Snijd de kipfilets in lange repen.
  2. Voor de cajun: doe de kruiden, de versnipperde look en de olijfolie in een kom en meng goed met de kippenreepjes.
  3. Kook de sluimererwten beetgaar in water met een scheut olijfolie.
  4. Snijd de tomaten in kwartjes, haal de zaadlijst en het harde midden weg. Doe dit boven een zeef zodat je het vocht kunt opvangen voor de vinaigrette. Snijd de tomaten vervolgens in maantjes.
  5. Haal het vruchtvlees uit de avocado en plet het met wat limoensap, peper en zout.
  6. Maak een vinaigrette met het tomatensap, wat olijfolie, peper en zout.
  7. Bak de kippenreepjes met cajun in olijfolie.
  8. Meng de groenten met de rucola en schik ze op de borden. Verdeel de guacamole en de kippenreepjes over de borden. Serveer de vinaigrette apart.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 410; energie (kCal): 98; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,4; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 705,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 410; energie (kCal): 98; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,4; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 705,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Lunch
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
  • Salade met kip, cajun en guacamole
    A

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Peulen

Delhaize

Peulen

200 gr

€2,19

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Kruiden | Cajun | Mix

Santa Maria

Kruiden | Cajun | Mix

18 gr

€2,19

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€17,65