Rundsbrochette met gebakken zilvervliesrijst, groenten en cashewnoten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 700 g biologische gemarineerde rundsbrochettes
- 250 g biologische zilvervliesrijst van Bosto
- 800 g wokgroenten met rode paprika (of een andere soort, naar keuze)
- 50 g gember
- 1 bosje koriander
- 80 g geroosterde cashewnoten
- 5 cl sojasaus
- 4 el Chinese wokolie
- 2 el olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
F2019020500030930000
S2021012000497760000
F2018021400012640000
F2021022500077690000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Haal het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel hem vervolgens lang onder koud water.
- Giet de wokolie in een grote wokpan en bak de groenten op een hoog vuur. Voeg na 4 min. de goed uitgelekte rijst toe en bak nog eens 2 min. op een hoog vuur. Rasp de (ongeschilde) gember grof en knijp hem met de hand uit boven de wok, zodat het sap eruit loopt. Voeg de sojasaus en de cashewnoten toe. Roerbak nog 1 min.
- Verhit ondertussen een grillpan op een hoog vuur. Bestrijk de brochettes met olie en leg ze in de hete grillpan. Grill ze 1 min. aan alle vier de kanten.
- Serveer de brochettes met de rijst, waaraan je na het koken de koriander hebt toegevoegd.
Tip
Heb je graag lekker pittige gebakken rijst? Gebruik Thaise wokolie of wokgroenten met rode peper.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 604/144 ; Vetten (g): 6,6 ; Verzadigde vetzuren (g): 1 ; Koolhydraten (g): 11,7 ; Suikers (g): 1,7 ; Vezels (g): 1,6 ; Eiwitten (g): 8,7 ; Zout (g): 0,66 ; Energie (kcal per portie): 772 ; Nutri-score: A
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
F2019020500030930000
S2021012000497760000
F2018021400012640000
F2021022500077690000
Laad nog 4 producten