Terugroeping product:«La Fermière liégeois » vermoedelijk ontwikkeling van melkzuurbacteriën die een organoleptisch defect veroorzaken.Meer info >

Recept zoekresultatenRoze tiramisu met frambozen
Recept zoekresultatenRoze tiramisu met frambozen
Delhaize logo
  • Roze tiramisu met frambozen
    Nutri-Score D

Roze tiramisu met frambozen

door Line Couvreur
Roze tiramisu met frambozenD
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 eieren
  • 150 g (diepgevroren) frambozen
  • 1 dl bevroren frambozencoulis
  • 250 g mascarpone
  • 110 g roze zandkoekjes
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 150 g (diepgevroren) frambozen
  • 1 dl bevroren frambozencoulis
  • 250 g mascarpone
  • 110 g roze zandkoekjes
  • 3 el fijne kristalsuiker

Begin met koken

: 20 min. (+2 u afkoeltijd)
1
Houd 1 zandkoekje apart, breek de rest in grote stukken en verdeel ze over 6 lage glazen. Verdeel ook de niet ontdooide frambozen over de glazen en houd er enkele apart voor de afwerking.
2
Splits de eiwitten van de eidooiers: je hebt 2 eidooiers en 3 eiwitten nodig. Klop de eiwitten tot stevig schuim, met de helft van de suiker. Klop anderzijds de eidooiers met de rest van de suiker tot het mengsel wit wordt en begint te schuimen. Voeg de mascarpone toe en klop zachtjes tot een glad mengsel. Schep er met een soepele spatel voorzichtig de helft van de frambozencoulis bij en dan de eiwitten.
3
Voeg nog een beetje coulis toe aan de crème, zonder te mengen. Giet de crème in de glazen en voeg beetje bij beetje coulis toe voor een gemarmerd effect. Eindig met een beetje coulis en meng lichtjes. Werk af met de rest van de frambozen in stukken. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
4
Bestrooi de tiramisu’s net voor het opdienen met het grofverkruimelde zandkoekje.
1
Houd 1 zandkoekje apart, breek de rest in grote stukken en verdeel ze over 6 lage glazen. Verdeel ook de niet ontdooide frambozen over de glazen en houd er enkele apart voor de afwerking.
2
Splits de eiwitten van de eidooiers: je hebt 2 eidooiers en 3 eiwitten nodig. Klop de eiwitten tot stevig schuim, met de helft van de suiker. Klop anderzijds de eidooiers met de rest van de suiker tot het mengsel wit wordt en begint te schuimen. Voeg de mascarpone toe en klop zachtjes tot een glad mengsel. Schep er met een soepele spatel voorzichtig de helft van de frambozencoulis bij en dan de eiwitten.
3
Voeg nog een beetje coulis toe aan de crème, zonder te mengen. Giet de crème in de glazen en voeg beetje bij beetje coulis toe voor een gemarmerd effect. Eindig met een beetje coulis en meng lichtjes. Werk af met de rest van de frambozen in stukken. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
4
Bestrooi de tiramisu’s net voor het opdienen met het grofverkruimelde zandkoekje.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Par 100 g : Énergie : 261 kcal - Lipides : 17,9 g - Glucides : 19,2 g - Fibres : 2 g - Protéines : 4,9 g
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Frambozen
Delhaize Frambozen
2 × 125 gr
2
99
Coulis | Framboos | 80% fruit
Ponthier Coulis | Framboos | 80% fruit
250 gr
6
35
Mascarpone
Delhaize Mascarpone
250 gr
1
65
Zandkoekjes | Boter | Normandië
Taste of Inspirations Zandkoekjes | Boter | Normandië
175 gr
2
29
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Totaal:
€19,91