Rosbief braden op lage temperatuur
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 800 g rosbief
- 100 g boter
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Reeds in je keuken
F1981081800104400000
S2021021000507950000
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min + 2 u braadtijd
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Laat een pan heet worden en smelt de boter.
- Schroei het vlees aan alle kanten dicht.
- Leg het vlees in een braadslede en braad het 2 u in de oven. Probeer de verleiding te weerstaan om de oven open te doen tijdens het braden.
Kooktip
Braden op lage temperatuur
- Net zoals langzaam stoven kun je langzaaaaaam braden. Het voordeel? Je vlees is nog malser en kleurt geleidelijk van buiten naar binnen toe. Vergeet je vlees wel niet op kamertemperatuur te brengen en eventjes dicht te schroeien ('sauteren') voor het in je oven verdwijnt. Op die manier krijgt je vlees een mooi korstje en blijft het vocht in je vlees. Hoe vochtiger = hoe sappiger = hoe malser.
- Laat je vlees onder aluminiumfolie rusten nadat het uit de oven komt, zodat de vleessappen zich opnieuw kunnen verdelen ... En jij ondertussen de tafel kunt dekken!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 710; energie (kCal): 170; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 0,6; suikers (g): 0,1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 19,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 382,84
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Reeds in je keuken
F1981081800104400000
S2021021000507950000