Romige tomaat-basilicumpasta
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
2 op 5Vegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 5 grote tomaten
- 100 g cashewnoten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 100 ml water
- 6 teentjes look, fijngesnipperd
- 4 eetlepels olijfolie
- 500 g spaghetti
- 2 theelepels zout
- 5 eetlepels rode wijn
- 2,5 theelepels zwarte peper
- 2 grote handen basilicum
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998040200321320000
S2022020900604640000
S2008052302194110000
F1986053100300100000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: Bereidings- + kooktijd: 30 min.
- Breng een grote pot met water aan de kook voor de spaghetti. Snijd het hart uit de tomaten en snijd ze in grove stukken. Mix de tomaten fijn, samen met de cashewnoten, tomatenconcentraat en wat water.
- Kook nu de spaghetti.
- Verhit in een bakpan op een laag vuurtje de olijfolie, bak hierin de knoflook lichtjes aan (lichtgeel, niet bruinig!) en giet de fijngemixte tomatensaus in de pan. Zet het vuur hoger en laat de saus 4-5 min. zachtjes sudderen. Roer nu de wijn onder de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af en roer ze onder de tomatensaus in de bakpan, samen met de verse basilicum. Breng nog een laatste maal op smaak met zwarte peper en serveer.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 551; energie (kCal): 131; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 18,5; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 780,24
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998040200321320000
S2022020900604640000
S2008052302194110000
F1986053100300100000
Laad nog 2 producten