Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRomige polenta met gebakken bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Romige polenta met gebakken bospaddenstoelen
    C

Romige polenta met gebakken bospaddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Romige polenta met gebakken bospaddenstoelenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g voorgekookte polenta
  • 1,5 koffielepels gevogeltebouillon Delhaize taste of Inspirations
  • 120 g geitenkaas Le Petit Rondin
  • 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 200 g verse bospaddenstoelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • 3 takjes platte peterselie
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Polenta | Voorgekookt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    3,89 €/kg
    €1,75
    S2016030703636080000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Parmigiano reggiano | Hard | Blok
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    21,56 €/kg
    €5,39
    F2013060500731700000
  • Geitenkaas
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    120 gr
    24,08 €/kg
    €2,89
    F1981081800177400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Borstel de paddenstoelen, verwijder eventueel het uiteinde van de steeltjes. Hak de knoflook. Hak de platte peterselieblaadjes in grote stukken. Bak de bospaddenstoelen op een hoog vuur in olijfolie. Voeg de look toe wanneer de paddenstoelen gebakken zijn en zet het vuur zachter. Laat nog 2 min. verder koken terwijl je roert. Voeg de platte peterselie toe en haal van het vuur.
    2. Meng het water en de gevogeltebouillon. Breng tot op het kookpunt. Voeg de polenta toe aan de bouillon. Klop stevig met een garde om geen klonters te hebben. Voeg de in stukjes gesneden geitenkaas, de geraspte Parmezaanse kaas en de peper toe. Roer. Laat 5 min. koken terwijl je blijft roeren. Als de polenta te dik wordt, voeg dan wat warm water toe.
    3. Giet de polenta in diepe borden. Verdeel de paddenstoelen over alle borden en werk af met een beetje olijfolie. Onmiddellijk opdienen.

    Kooktip

    Voor dit recept kun je ook gedroogde paddenstoelen gebruiken. Leg ze 15 min. in warm water en droog ze goed af voor je ze in de pan bakt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 734; energie (kCal): 175; vetten (g): 8,4; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 17,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 397,08
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Romige polenta met gebakken bospaddenstoelen
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Polenta | Voorgekookt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    3,89 €/kg
    €1,75
    S2016030703636080000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Parmigiano reggiano | Hard | Blok
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    21,56 €/kg
    €5,39
    F2013060500731700000
  • Geitenkaas
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    120 gr
    24,08 €/kg
    €2,89
    F1981081800177400000