Rolletjes van sperziebonen en gegratineerde pasta
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Kids
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 200 g Kids ham
- 250 g fijne sperziebonen
- 350 g castellani of penne rigate
- 25 cl bechamelsaus
- 100 g geraspte kaas Special Gratin
- 500 g “Basilico” saus voor pasta (uit bokaal)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2005041100538300000
F1986053100310700000
S2013041600151310000
F2014051900148000000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd + 15 min. baktijd
- Verwijder de beide uiteinden van de boontjes en gaar de boontjes 8 min. in kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud water.
- Kook ondertussen de pasta 3 min. minder dan aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel even onder koud water.
- Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
- Meng de pasta met de “Basilico” saus en verspreid over een grote ovenschaal. Rol enkele boontjes in elk plakje ham en leg de rolletjes op de pasta. Overgiet alles met de bechamelsaus en bestrooi met de geraspte kaas. Laat 15 min. in de oven gratineren.
- Serveer warm met een slaatje.
Kooktip
Dit gerecht heeft een prijs van € 2,74 per persoon.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 508; energie (kCal): 121; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 14,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 654,13
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kids
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2005041100538300000
F1986053100310700000
S2013041600151310000
F2014051900148000000
Laad nog 2 producten