Rolletjes van gerookte zalm met een salade van hard gekookte eieren en wasabi
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Lunch


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 280 g gerookte zalm
- 4 eieren
- 1 schaaltje tuinkers
- 1 el mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1/2 koffielepel wasabi
- 1/2 brioche natuur
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010031200247800000
F1986053100308300000
F2004101500148400000
S2009121708001160000
Reeds in je keuken
S2022013100138770000
Begin met koken
Bereidingstijd: 24 min.
- Leg de eieren in een pan met koud water. Breng aan de kook en laat dan 9 min. koken. Schrik de eieren enige tijd onder koud water, pel ze en hak ze grof.
- Meng de yoghurt, de mayonaise, de wasabi en de helft van de fijngehakte tuinkers. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de eieren toe en meng.
- Snij de zalm in plakjes van ongeveer 4 cm breed, leg er een lepel eiersalade op en rol op.
- Dien koud op met een sneetje licht getoaste brioche. Versier met de rest van de tuinkers.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 954; energie (kCal): 228; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 4,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 14; zout (g): 1,5. Energie (kcal/portie): 445,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Diner
Lente
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010031200247800000
F1986053100308300000
F2004101500148400000
S2009121708001160000
Reeds in je keuken
S2022013100138770000