Rode vruchtenflappen
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids,Picknick
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 200 g gemengde verse rode vruchten, naar keuze
- 1 el fijne suiker
- 25 g boter
- 1 plakje bladerdeeg
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014061600197000000
S1999022200281720000
Reeds in je keuken
S2017121501372220000
Begin met koken
Bereidingstijd: 5 min. + 15 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C en haal er het rooster uit. Verwijder de steeltjes van de rode vruchten en/of rist ze af. Snijd de grootste vruchten in stukken en meng alles.
- Snijd het bladerdeeg in 4, vorm deegballen en rol ze met een deegrol uit tot cirkels. Leg ze op hun bakpapier en verdeel de rode vruchten over 1 helft van elk stuk deeg. Bevochtig de randen met een beetje water en plooi de deegcirkels in 2 om de flappen te sluiten. Druk de randen goed vast met een vork. Schuif de flappen op het rooster van de oven, smeer ze in met gesmolten boter en bestuif ze met suiker. Bak ze 15 min. in de oven goudbruin.
- Dien de flappen warm op, met een bolletje vanille-ijs, of op kamertemperatuur (laat ze in dit geval op een taartrooster afkoelen).
Tip: Ben je niet zo handig met een deegrol? Snijd de plak bladerdeeg gewoon in 4 en garneer de driehoekige stukken. Puntige flappen zijn even lekker!
Nutritionele informatie
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 303 kcal • Vetten: 19 g • Koolhydraten: 28 g • Vezels: 4 g • Eiwitten: 4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Kids,Picknick
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014061600197000000
S1999022200281720000
Reeds in je keuken
S2017121501372220000