Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenRode curry van eend
Delhaize logo
  • Rode curry van eend
    B

Rode curry van eend

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Rode curry van eendB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 grote eendenborstfilets
  • 250 g kerstomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 1 schaaltje geschilde ananas
  • 250 g basmatirijst
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 afgestreken kl rietsuiker
  • 1 maaltijdkit ‘Thaise rode curry’ Blue Elephant
  • 2 el druivenpitolie
  • peper
  • 1 bussel koriander

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Eend | St.Sever

St Sever

Filet | Eend | St.Sever

2 × +/- 420 gr

+/-€29,40

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Ananas

Delhaize

Ananas

2 × 1,15 kg

€5,98

Rijst | Basmati | Kookbuiltje

Bosto

Rijst | Basmati | Kookbuiltje

4 x 75 gr

€2,25

Kokosnotenmelk

So Thai

Kokosnotenmelk

40 cl

€3,15

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Mild curry paste

Patak's

Mild curry paste

165 gr

€2,09

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€51,49

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Meng het kokospoeder uit de kit en 3 dl warm water in een kom, tot kokoscrème. Fruit de rode currypasta 2 à 3 min. in een stoofpan met de olie. Giet er de kokosmelk, samen met de kokoscrème bij en breng aan de kook. Voeg de suiker en de rest van de ingrediënten uit de kit toe (vissaus en kruiden). Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
  2. Maak kruisgewijs insnijdingen in het vel van de eendenborstfilets. Verwarm een braadpan zonder toevoeging van vetstof op een matig vuurtje en leg er de filets in, met de velkant naar onder. Giet het vrijgekomen braadvet telkens weg en draai de filets om zodra er geen braadvet meer vrijkomt. Laat nog 5 min. bakken, op een matig vuurtje.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de ananas in kleine stukjes en de kerstomaten in 2. Pluk de blaadjes van de koriander. Kort de lente-uitjes in en snipper ze overlangs fijn.
  5. Verwijder de blaadjes uit de saus, voeg de ananasblokjes toe en kook nog 5 min. Voeg de eendenborstfilets in sneetjes en de tomaten toe. Haal de pan meteen van het vuur. Werk af met de koriander en de lente-uitjes. Serveer met de rijst.

Tip: Zet limoenpartjes op tafel om de saus naar eigen smaak meer pit te geven!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Energie: 821 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Rode curry van eend
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Eend | St.Sever

St Sever

Filet | Eend | St.Sever

2 × +/- 420 gr

+/-€29,40

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Ananas

Delhaize

Ananas

2 × 1,15 kg

€5,98

Rijst | Basmati | Kookbuiltje

Bosto

Rijst | Basmati | Kookbuiltje

4 x 75 gr

€2,25

Kokosnotenmelk

So Thai

Kokosnotenmelk

40 cl

€3,15

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Mild curry paste

Patak's

Mild curry paste

165 gr

€2,09

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€51,49