Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenRillette van makreel met roquette
Delhaize logo
C
Rillette van makreel met roquetteC

Rillette van makreel met roquette

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 170 g makreelfilets natuur (uit blik)
  • 1 kleine sjalot
  • 1 klein teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • 1/2 citroen
  • 8 sneden grijs brood
  • 20 dl olijfolie
  • peper
  • 170 g makreelfilets natuur (uit blik)
  • 1 kleine sjalot
  • 1 klein teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • 1/2 citroen
  • 8 sneden grijs brood
  • 20 dl olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 15 min
1
Snipper de knoflook fijn. Mix de helft van de rucola met de knoflook en de olijfolie tot een groene gladde olie.
2
Open de blikjes makreel en laat de vis goed uitlekken. Houd de blikjes apart, deze dienen als schaaltje om te serveren. Doe de makreel in een kom, plet met een vork en giet er ¾ van de rucolaolie bij. Pel en snipper de sjalot en voeg bij de makreel samen met het citroensap. Meng goed en kruid met peper en zout. Dek af met een vel vershoudfolie en laat even rusten in de koelkast
3
Serveer de rillette van makreel in de blikjes. Toost of gril de sneetjes brood, snijd ze in stukjes en beleg met de rillette van makreel.
1
Snipper de knoflook fijn. Mix de helft van de rucola met de knoflook en de olijfolie tot een groene gladde olie.
2
Open de blikjes makreel en laat de vis goed uitlekken. Houd de blikjes apart, deze dienen als schaaltje om te serveren. Doe de makreel in een kom, plet met een vork en giet er ¾ van de rucolaolie bij. Pel en snipper de sjalot en voeg bij de makreel samen met het citroensap. Meng goed en kruid met peper en zout. Dek af met een vel vershoudfolie en laat even rusten in de koelkast
3
Serveer de rillette van makreel in de blikjes. Toost of gril de sneetjes brood, snijd ze in stukjes en beleg met de rillette van makreel.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1580; energie (kCal): 381; vetten (g): 31,2; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 16,1; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 346,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1580; energie (kCal): 381; vetten (g): 31,2; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 16,1; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 346,94
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Lactose vrij
Brunch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Makreel filets | Olijfolie

Cocagne

Makreel filets | Olijfolie

2 × 125 gr

€10,18

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Brood | Toast | Volkoren

Delhaize

Brood | Toast | Volkoren

250 gr

€0,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

2 × 1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€17,98

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€16,49