Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Delhaize logo
Ramen met kip

Ramen met kip

Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 eieren
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 110 g groene mini-asperges
  • 200 g sugar snaps
  • 100 g gedopte edamameboontjes (vers of diepvries)
  • 1/2 citroen
  • 125 g bio-volkorenmienoedels
  • 300 g sojapasta ‘Shiro Miso Paste’ Saitaku
  • 150 g gember
  • 4 kl zwarte sesamzaadjes
  • 1 kip (voor de bouillon)
  • 1 kit bouillongroenten ‘My Menu’ (800 g) (voor de bouillon)
  • 2 l water (voor de bouillon)
  • 4 takjes peterselie (voor de bouillon)
  • 1 blaadje laurier (voor de bouillon)
  • 1/2 el zwarte peperbollen (voor de bouillon)
  • zout (voor de bouillon)
  • 4 eieren
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 110 g groene mini-asperges
  • 200 g sugar snaps
  • 100 g gedopte edamameboontjes (vers of diepvries)
  • 1/2 citroen
  • 125 g bio-volkorenmienoedels
  • 300 g sojapasta ‘Shiro Miso Paste’ Saitaku
  • 150 g gember
  • 4 kl zwarte sesamzaadjes
  • 1 kip (voor de bouillon)
  • 1 kit bouillongroenten ‘My Menu’ (800 g) (voor de bouillon)
  • 2 l water (voor de bouillon)
  • 4 takjes peterselie (voor de bouillon)
  • 1 blaadje laurier (voor de bouillon)

Begin met koken

: 1 u + 2 u kooktijd
1
Doe de hele kip in een stoofpan. Voeg de bouillongroenten in grote stukken toe, samen met de tijm (uit de kit), de hele peterselietakjes, het laurierblaadje, de zwarte peper en een beetje zout. Overgiet alles met het koud water en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 2 u net onder het kookpunt pruttelen. Verwijder af en toe het schuim en voeg indien nodig water toe, zodat alle ingrediënten ondergedompeld blijven.
2
Laat de kip uitlekken. Filter de bouillon door een zeef met fijn rooster en laat hem rusten.
3
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Laat de eieren meteen in koud water schrikken.
4
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Trek het vlees van de kip in stukjes en verdeel er de helft van over grote kommen. Voeg de noedels en de edamame toe.
5
Leg voorzichtig een vel keukenpapier op de oppervlakte van de bouillon, zodat het vet geabsorbeerd wordt. Verwijder het papier en herhaal tot de bouillon ontvet is. Giet hem in een kookpot en voeg de misopasta toe. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kookpot. Breng de bouillon aan de kook en dompel er de schoongemaakte en gesneden lente-uitjes in. Voeg na 1 min. de asperges toe, laat nog 1 min pruttelen en voeg dan de sugar snaps toe. Haal de pan na 1 min. van het vuur.
6
Giet de hete bouillon in de kommen, met de groenten. Voeg de gepelde en gehalveerde eieren toe. Bestrooi met sesam en dien op.
1
Doe de hele kip in een stoofpan. Voeg de bouillongroenten in grote stukken toe, samen met de tijm (uit de kit), de hele peterselietakjes, het laurierblaadje, de zwarte peper en een beetje zout. Overgiet alles met het koud water en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 2 u net onder het kookpunt pruttelen. Verwijder af en toe het schuim en voeg indien nodig water toe, zodat alle ingrediënten ondergedompeld blijven.
2
Laat de kip uitlekken. Filter de bouillon door een zeef met fijn rooster en laat hem rusten.
3
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Laat de eieren meteen in koud water schrikken.
4
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Trek het vlees van de kip in stukjes en verdeel er de helft van over grote kommen. Voeg de noedels en de edamame toe.
5
Leg voorzichtig een vel keukenpapier op de oppervlakte van de bouillon, zodat het vet geabsorbeerd wordt. Verwijder het papier en herhaal tot de bouillon ontvet is. Giet hem in een kookpot en voeg de misopasta toe. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kookpot. Breng de bouillon aan de kook en dompel er de schoongemaakte en gesneden lente-uitjes in. Voeg na 1 min. de asperges toe, laat nog 1 min pruttelen en voeg dan de sugar snaps toe. Haal de pan na 1 min. van het vuur.
6
Giet de hete bouillon in de kommen, met de groenten. Voeg de gepelde en gehalveerde eieren toe. Bestrooi met sesam en dien op.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Asperges | Groen-Mini

Delhaize

Asperges | Groen-Mini

110 gr

€4,49

Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal

Delhaize

Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal

220 gr

Bio

€1,19

Bonen | Edemame

Bonduelle

Bonen | Edemame

160 gr

€3,29

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Soep | Noedels | Sesam

Nissin

Soep | Noedels | Sesam

2 × 100 gr

€2,50

Wokmix | Soja

Delhaize

Wokmix | Soja

2 × 250 gr

€1,98

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Filet | Kip | Bio

Delhaize

Filet | Kip | Bio

+/- 300 gr

Bio

+/-€7,50

Maaltijdbox | Curry madras

Delhaize

Maaltijdbox | Curry madras

950 gr

€5,79

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€52,81

Deze recepten kan je ook leuk vinden