1
Doe de hele kip in een stoofpan. Voeg de bouillongroenten in grote stukken toe, samen met de tijm (uit de kit), de hele peterselietakjes, het laurierblaadje, de zwarte peper en een beetje zout. Overgiet alles met het koud water en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 2 u net onder het kookpunt pruttelen. Verwijder af en toe het schuim en voeg indien nodig water toe, zodat alle ingrediënten ondergedompeld blijven.
2
Laat de kip uitlekken. Filter de bouillon door een zeef met fijn rooster en laat hem rusten.
3
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Laat de eieren meteen in koud water schrikken.
4
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Trek het vlees van de kip in stukjes en verdeel er de helft van over grote kommen. Voeg de noedels en de edamame toe.
5
Leg voorzichtig een vel keukenpapier op de oppervlakte van de bouillon, zodat het vet geabsorbeerd wordt. Verwijder het papier en herhaal tot de bouillon ontvet is. Giet hem in een kookpot en voeg de misopasta toe. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kookpot. Breng de bouillon aan de kook en dompel er de schoongemaakte en gesneden lente-uitjes in. Voeg na 1 min. de asperges toe, laat nog 1 min pruttelen en voeg dan de sugar snaps toe. Haal de pan na 1 min. van het vuur.
6
Giet de hete bouillon in de kommen, met de groenten. Voeg de gepelde en gehalveerde eieren toe. Bestrooi met sesam en dien op.
1
Doe de hele kip in een stoofpan. Voeg de bouillongroenten in grote stukken toe, samen met de tijm (uit de kit), de hele peterselietakjes, het laurierblaadje, de zwarte peper en een beetje zout. Overgiet alles met het koud water en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 2 u net onder het kookpunt pruttelen. Verwijder af en toe het schuim en voeg indien nodig water toe, zodat alle ingrediënten ondergedompeld blijven.
2
Laat de kip uitlekken. Filter de bouillon door een zeef met fijn rooster en laat hem rusten.
3
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Laat de eieren meteen in koud water schrikken.
4
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Trek het vlees van de kip in stukjes en verdeel er de helft van over grote kommen. Voeg de noedels en de edamame toe.
5
Leg voorzichtig een vel keukenpapier op de oppervlakte van de bouillon, zodat het vet geabsorbeerd wordt. Verwijder het papier en herhaal tot de bouillon ontvet is. Giet hem in een kookpot en voeg de misopasta toe. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kookpot. Breng de bouillon aan de kook en dompel er de schoongemaakte en gesneden lente-uitjes in. Voeg na 1 min. de asperges toe, laat nog 1 min pruttelen en voeg dan de sugar snaps toe. Haal de pan na 1 min. van het vuur.
6
Giet de hete bouillon in de kommen, met de groenten. Voeg de gepelde en gehalveerde eieren toe. Bestrooi met sesam en dien op.