Quesadilla's met riddervis, spinazie en mozzarella
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Picknick,Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g riddervisfilet
- 500 g spinazieblaadjes
- 8 medium Torti'wraps
- 225 g geraspte mozzarella (in zakje)
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- 400 g tomatenvlees met paprika's (in blik)
- chilipoeder
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009061100101490000
F2009122900152600000
S2008091700113650000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Doe het tomatenvlees en het chilipoeder in een steelpannetje. Laat zachtjes sudderen.
- Verwarm 1/2 van de olie in een wok en voeg geleidelijk aan de spinazieblaadjes toe. Laat ze stoven tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
- Verhit intussen een antikleefpan zonder vetstof. Leg de met olie ingesmeerde riddervisfilet in de hete pan, laat kort aan beide kanten bakken. Leg dan op een schotel, verwijder het vel en snij in dikke stukken. Kruid met peper en zout.
- Neem de spinazie van het vuur, voeg de vis toe en breng op smaak met peper en zout.
- Bestrijk een tortilla lichtjes met olie, draai om en bedek één helft met de spinazievulling. Bestrooi met geraspte mozzarella en plooi dicht. Bereid zo de tortilla's en bak ze lichtbruin in grote pannen op middelhoog vuur.
- Serveer warm met de salsa.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 658; energie (kCal): 157; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 14,8; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 797,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Picknick,Moederdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009061100101490000
F2009122900152600000
S2008091700113650000
Laad nog 3 producten