1
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Snijd de aubergine en de courgette in lange plakjes, respectievelijk van 1 cm en 1/2 cm dikte. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 min. uitlekken.
2
Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af met een keukendoek en laat het 30 min rusten op kamertemperatuur.
3
Rooster de paprika gedurende 25 min. in de oven tot hij zwart is, maar draai hem halverwege de baktijd om. Laat hem in een gesloten luchtdichte pot lauw worden.
4
Dep de aubergine- en courgetteplakjes droog, smeer ze in met olijfolie, kruid ze met peper en bestrooi ze met 3 geriste takjes tijm. Gril ze op een hoog vuur, op een hete grill. Schil de paprika en snijd hem in stukken.
5
Bestrooi het werkblad met bloem en spreid het pizzadeeg uit met je handen (gebruik zeker geen deegrol!). Leg het deeg op een vel bakpapier. Snijd de worst en de geitenkaas in schijfjes. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en beleg het met de groenten, de worst, de geitenkaas, de olijven, de pijnboompitten en 2 takjes tijm. Schuif de pizza met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken.
6
Dien heel warm op, als hoofdgerecht of als snack om te delen.
1
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Snijd de aubergine en de courgette in lange plakjes, respectievelijk van 1 cm en 1/2 cm dikte. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 min. uitlekken.
2
Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af met een keukendoek en laat het 30 min rusten op kamertemperatuur.
3
Rooster de paprika gedurende 25 min. in de oven tot hij zwart is, maar draai hem halverwege de baktijd om. Laat hem in een gesloten luchtdichte pot lauw worden.
4
Dep de aubergine- en courgetteplakjes droog, smeer ze in met olijfolie, kruid ze met peper en bestrooi ze met 3 geriste takjes tijm. Gril ze op een hoog vuur, op een hete grill. Schil de paprika en snijd hem in stukken.
5
Bestrooi het werkblad met bloem en spreid het pizzadeeg uit met je handen (gebruik zeker geen deegrol!). Leg het deeg op een vel bakpapier. Snijd de worst en de geitenkaas in schijfjes. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en beleg het met de groenten, de worst, de geitenkaas, de olijven, de pijnboompitten en 2 takjes tijm. Schuif de pizza met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken.
6
Dien heel warm op, als hoofdgerecht of als snack om te delen.