Recept zoekresultatenProvençaalse pizza
Delhaize logo
C

Provençaalse pizza

Provençaalse pizzaC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 50 g droge worst met kruiden
  • 1 grote puntpaprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 el pijnboompitten
  • 150 g saus ‘Primavera’ Saclà
  • 12 groene olijven
  • 1 boule de 400 g pizzabol met desem (400 g)
  • 2 el bloem
  • 1 stronkje geitenkaas (120 g)
  • 4 el olijfolie
  • 5 takjes tijm
  • peper
  • 50 g droge worst met kruiden
  • 1 grote puntpaprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 el pijnboompitten
  • 150 g saus ‘Primavera’ Saclà
  • 12 groene olijven
  • 1 boule de 400 g pizzabol met desem (400 g)
  • 2 el bloem
  • 1 stronkje geitenkaas (120 g)
  • 4 el olijfolie
  • 5 takjes tijm
  • peper

Begin met koken

: 45 min. + 10 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Snijd de aubergine en de courgette in lange plakjes, respectievelijk van 1 cm en 1/2 cm dikte. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 min. uitlekken.
2
Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af met een keukendoek en laat het 30 min rusten op kamertemperatuur.
3
Rooster de paprika gedurende 25 min. in de oven tot hij zwart is, maar draai hem halverwege de baktijd om. Laat hem in een gesloten luchtdichte pot lauw worden.
4
Dep de aubergine- en courgetteplakjes droog, smeer ze in met olijfolie, kruid ze met peper en bestrooi ze met 3 geriste takjes tijm. Gril ze op een hoog vuur, op een hete grill. Schil de paprika en snijd hem in stukken.
5
Bestrooi het werkblad met bloem en spreid het pizzadeeg uit met je handen (gebruik zeker geen deegrol!). Leg het deeg op een vel bakpapier. Snijd de worst en de geitenkaas in schijfjes. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en beleg het met de groenten, de worst, de geitenkaas, de olijven, de pijnboompitten en 2 takjes tijm. Schuif de pizza met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken.
6
Dien heel warm op, als hoofdgerecht of als snack om te delen.
1
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Snijd de aubergine en de courgette in lange plakjes, respectievelijk van 1 cm en 1/2 cm dikte. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 min. uitlekken.
2
Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af met een keukendoek en laat het 30 min rusten op kamertemperatuur.
3
Rooster de paprika gedurende 25 min. in de oven tot hij zwart is, maar draai hem halverwege de baktijd om. Laat hem in een gesloten luchtdichte pot lauw worden.
4
Dep de aubergine- en courgetteplakjes droog, smeer ze in met olijfolie, kruid ze met peper en bestrooi ze met 3 geriste takjes tijm. Gril ze op een hoog vuur, op een hete grill. Schil de paprika en snijd hem in stukken.
5
Bestrooi het werkblad met bloem en spreid het pizzadeeg uit met je handen (gebruik zeker geen deegrol!). Leg het deeg op een vel bakpapier. Snijd de worst en de geitenkaas in schijfjes. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en beleg het met de groenten, de worst, de geitenkaas, de olijven, de pijnboompitten en 2 takjes tijm. Schuif de pizza met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken.
6
Dien heel warm op, als hoofdgerecht of als snack om te delen.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 734; energie (kCal): 176; vetten (g): 9,6; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 15,6; suikers (g): 2,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 1395,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 734; energie (kCal): 176; vetten (g): 9,6; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 15,6; suikers (g): 2,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 1395,68
Italiaans
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Cacciatore Italiano
Beretta Cacciatore Italiano
50 gr
3 voor €5.5
2
00
Paprika | Snack
Delhaize Paprika | Snack
175 gr
3 voor €5
2
49
Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
09
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Saus | Mayonaise | Sriracha
Flying Goose Saus | Mayonaise | Sriracha
20 cl
3
25
Olijven | Groen | Ontpit
Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
130 gr
2
59
Pizzadeeg | Vers
Delhaize Pizzadeeg | Vers
260 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Geitenkaas | Chevridou
Delhaize Geitenkaas | Chevridou
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
69
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Bloem | Wit brood
Soubry Bloem | Wit brood
2 kg
2de tegen -40%
3
19
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€23,07