• Primeurgroentetaart

Primeurgroentetaart

door Sofie Dumont
Primeurgroentetaart
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 ei
  • 1 bussel witte asperges
  • 110 g groene mini-asperges
  • 1/3 bussel jonge wortelen
  • 200 g miniwortelen
  • 6 verse bladerdeegvierkantjes (van 360g)
  • 200 g buche Sainte Maure geitenkaas
  • 3 els mosterd
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 1/3 bussel het loof jonge wortelen (voor de pesto)
  • 1 citroen (voor de pesto)
  • 2 el geraspte parmigiano (voor de pesto)
  • 2 dl zonnebloemolie (voor de pesto)
  • 2 teentjes knoflook (voor de pesto)
  • 1 bussel dille (voor de pesto)
  • 4 passievruchten (voor de topping)
  • 100 g cashewnoten (voor de garnituur)
  • 1 ei
  • 1 bussel witte asperges
  • 110 g groene mini-asperges
  • 1/3 bussel jonge wortelen
  • 200 g miniwortelen
  • 6 verse bladerdeegvierkantjes (van 360g)
  • 200 g buche Sainte Maure geitenkaas
  • 3 els mosterd
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 1/3 bussel het loof jonge wortelen (voor de pesto)
  • 1 citroen (voor de pesto)
  • 2 el geraspte parmigiano (voor de pesto)
  • 2 dl zonnebloemolie (voor de pesto)
  • 2 teentjes knoflook (voor de pesto)

Begin met koken

: 30 min. + 45 min. kooktijd
  1. 1
    Verwijder het harde uiteinde van de witte asperges en schil ze. Snijd de ongeschilde overige groenten met de mandoline in fijne schijfjes, zonder ze te mengen. Meng alle groenten apart met wat olie en breng ze op smaak.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat volledig met een vel bakpapier en schik er de bladerdeegvierkantjes op.
  3. 3
    Smeer de binnenste randen van het deeg in met losgeklopt ei en laat ze elkaar met 1 cm overlappen. Druk ze vast met de tanden van een vork en prik gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg tot 2 cm van de buitenste randen met mosterd.
  4. 4
    Snijd de geitenkaas in schijfjes en verdeel ze over het deeg. Bedek met opeenvolgende laagjes groenten.
  5. 5
    Vouw de zijkanten van het deeg om tot een boordje en laat 45 min. goudbruin bakken in de oven. Mix het citroensap, de geperste teentjes knoflook, de olie, de dille, het loof van de wortelen, peper en zout tot een pesto.
  6. 6
    Meng met de parmigiano. Gril de cashewnoten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Werk de taart af met een beetje pesto, cashewnoten en passievruchtenpartjes (zo kan iedereen afzonderlijk wat pulp op zijn stukje taart toevoegen - indien gewenst). Geef er de rest van de pesto bij.
  1. 1
    Verwijder het harde uiteinde van de witte asperges en schil ze. Snijd de ongeschilde overige groenten met de mandoline in fijne schijfjes, zonder ze te mengen. Meng alle groenten apart met wat olie en breng ze op smaak.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat volledig met een vel bakpapier en schik er de bladerdeegvierkantjes op.
  3. 3
    Smeer de binnenste randen van het deeg in met losgeklopt ei en laat ze elkaar met 1 cm overlappen. Druk ze vast met de tanden van een vork en prik gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg tot 2 cm van de buitenste randen met mosterd.
  4. 4
    Snijd de geitenkaas in schijfjes en verdeel ze over het deeg. Bedek met opeenvolgende laagjes groenten.
  5. 5
    Vouw de zijkanten van het deeg om tot een boordje en laat 45 min. goudbruin bakken in de oven. Mix het citroensap, de geperste teentjes knoflook, de olie, de dille, het loof van de wortelen, peper en zout tot een pesto.
  6. 6
    Meng met de parmigiano. Gril de cashewnoten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Werk de taart af met een beetje pesto, cashewnoten en passievruchtenpartjes (zo kan iedereen afzonderlijk wat pulp op zijn stukje taart toevoegen - indien gewenst). Geef er de rest van de pesto bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Lente
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Wortel
    200 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
    205 gr
  • Delhaize Groene asperges | Mini
    110 gr
  • Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
  • Delhaize Bladerdeeg | Vierkanten
    4 × 300 gr
  • Delhaize Geit | Buche St Maure
    200 gr
  • Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
  • Santa Maria Kruiden | Dille
    12 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Passievruchten | Verpakt per 6
    6 st
  • Delhaize Cashewnoten | Gezouten
    175 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Delhaize Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    Bio
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      2de tegen -60%
    • Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr

    Totaal:

    €33,60