Pompoensoep met spicy crème
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
4 op 5Ingrediënten voor 8 Porties
- 2,4 kg pompoen
- 8 zoete puntpaprika’s
- 2 blokjes gevogeltebouillon
- peper
- 2,5 dl room (voor de crème)
- 1 dl olijfolie (voor de crème)
- 2 takjes tijm (voor de crème)
- 2 takjes oregano (voor de crème)
- 1 grote rode peper (voor de crème)
- 1 klein teentje knoflook (voor de crème)
- chilipoeder (optioneel) (voor de crème)
- peper en zout (voor de crème)
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:
Delhaize
Paprika | Snack
8 × 175 gr
€19,12
365
Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
€0,45
Delhaize
Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
25 cl
€3,19
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Santa Maria
Kruiden | Oregano
30 gr
€5,75
Delhaize
Rode | Peper | Verpakt
50 gr
€1,49
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Santa Maria
Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
€3,29
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Totaal:
€46,93
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. + 2 u. kooktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hele pompoen (2 u.) en de hele paprika’s (1 u.) in de oven. Laat de paprika’s in een gesloten pot afkoelen. Schil de afgekoelde paprika’s (het vel komt gemakkelijk los), ontpit ze en snijd ze in reepjes. Houd apart.
- Maak de crème: snijd de ontpitte rode peper in grote stukken. Mix ze in de beker van de hakmolen fijn met het gehakte teentje knoflook, de tijm en de olijfolie. Klop de room tot yoghurtdikte op en meng er de bereiding met rode peper onder. Breng verder op smaak. Voeg naar eigen smaak eventueel chilipoeder toe. Bewaar in de koelkast.
- Verwarm 1 l water met de bouillonblokjes. Snijd de geroosterde pompoen in 2, verwijder de pitten en mix het vruchtvlees met de warme bouillon tot een homogene soep. Breng verder op smaak.
- Schenk de hete soep in kopjes of glazen. Werk af met de spicy crème en met paprikareepjes. Voeg kleine blaadjes oregano toe en bestuif eventueel met een beetje chilipoeder. Dien meteen op.
Tip: Klop de room in een oogwenk tot de juiste textuur: zet de kom en de gardes gewoon 30 min. op voorhand in de koelkast!
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:
Delhaize
Paprika | Snack
8 × 175 gr
€19,12
365
Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
€0,45
Delhaize
Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
25 cl
€3,19
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Santa Maria
Kruiden | Oregano
30 gr
€5,75
Delhaize
Rode | Peper | Verpakt
50 gr
€1,49
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Santa Maria
Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
€3,29
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25