1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hele pompoen (2 u.) en de hele paprika’s (1 u.) in de oven. Laat de paprika’s in een gesloten pot afkoelen. Schil de afgekoelde paprika’s (het vel komt gemakkelijk los), ontpit ze en snijd ze in reepjes. Houd apart.
2
Maak de crème: snijd de ontpitte rode peper in grote stukken. Mix ze in de beker van de hakmolen fijn met het gehakte teentje knoflook, de tijm en de olijfolie. Klop de room tot yoghurtdikte op en meng er de bereiding met rode peper onder. Breng verder op smaak. Voeg naar eigen smaak eventueel chilipoeder toe. Bewaar in de koelkast.
3
Verwarm 1 l water met de bouillonblokjes. Snijd de geroosterde pompoen in 2, verwijder de pitten en mix het vruchtvlees met de warme bouillon tot een homogene soep. Breng verder op smaak.
4
Schenk de hete soep in kopjes of glazen. Werk af met de spicy crème en met paprikareepjes. Voeg kleine blaadjes oregano toe en bestuif eventueel met een beetje chilipoeder. Dien meteen op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hele pompoen (2 u.) en de hele paprika’s (1 u.) in de oven. Laat de paprika’s in een gesloten pot afkoelen. Schil de afgekoelde paprika’s (het vel komt gemakkelijk los), ontpit ze en snijd ze in reepjes. Houd apart.
2
Maak de crème: snijd de ontpitte rode peper in grote stukken. Mix ze in de beker van de hakmolen fijn met het gehakte teentje knoflook, de tijm en de olijfolie. Klop de room tot yoghurtdikte op en meng er de bereiding met rode peper onder. Breng verder op smaak. Voeg naar eigen smaak eventueel chilipoeder toe. Bewaar in de koelkast.
3
Verwarm 1 l water met de bouillonblokjes. Snijd de geroosterde pompoen in 2, verwijder de pitten en mix het vruchtvlees met de warme bouillon tot een homogene soep. Breng verder op smaak.
4
Schenk de hete soep in kopjes of glazen. Werk af met de spicy crème en met paprikareepjes. Voeg kleine blaadjes oregano toe en bestuif eventueel met een beetje chilipoeder. Dien meteen op.