Pompoen- en mangochutney

Pompoen- en mangochutney
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 400 g butternut
  • 2 uien
  • 2 mango's
  • 250 g rietsuiker
  • 8 cl zachte azijn (bijv. rijst-, cider- of witte balsamicoazijn)
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 rood pepertje
  • 400 g butternut
  • 2 uien
  • 2 mango's
  • 250 g rietsuiker
  • 8 cl zachte azijn (bijv. rijst-, cider- of witte balsamicoazijn)
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 rood pepertje

Begin met koken

20 min. + 40 min. kooktijd
  1. 1
    Snijd de butternut in grote stukken (2 bij 2 cm) nadat je de pitten verwijderd hebt.
  2. 2
    Hak de uien grof en plet het teentje knoflook. 
  3. 3
    Snijd de mango’s in stukken (2 bij 2 cm). 
  4. 4
    Verwijder de pitjes en de witte vliesjes van het rode pepertje en hak het fijn.
  5. 5
    Pers de gember uit en vang het sap op. 
  6. 6
    Bak de uien en de knoflook op een zacht vuurtje in de olijfolie zonder dat ze bruin worden.
  7. 7
    Voeg de butternut, de suiker, de mango en het gembersap toe. Laat 30 min inkoken onder deksel.
  8. 8
    Haal het deksel van de pot, voeg de azijn en het pepertje toe en laat nog 10 min koken zonder deksel.
  9. 9
    Laat afkoelen. Je kunt de chutney tot minstens een week in de koelkast bewaren.
  1. 1
    Snijd de butternut in grote stukken (2 bij 2 cm) nadat je de pitten verwijderd hebt.
  2. 2
    Hak de uien grof en plet het teentje knoflook. 
  3. 3
    Snijd de mango’s in stukken (2 bij 2 cm). 
  4. 4
    Verwijder de pitjes en de witte vliesjes van het rode pepertje en hak het fijn.
  5. 5
    Pers de gember uit en vang het sap op. 
  6. 6
    Bak de uien en de knoflook op een zacht vuurtje in de olijfolie zonder dat ze bruin worden.
  7. 7
    Voeg de butternut, de suiker, de mango en het gembersap toe. Laat 30 min inkoken onder deksel.
  8. 8
    Haal het deksel van de pot, voeg de azijn en het pepertje toe en laat nog 10 min koken zonder deksel.
  9. 9
    Laat afkoelen. Je kunt de chutney tot minstens een week in de koelkast bewaren.
Energie: 37 kcal

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Halloween
Herfst
Sauzen

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

  • Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize ButternutBlokjes| Bio
    450 gr
    Bio
  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
  • Delhaize Mango
    2 × 1 st
  • Delhaize Rietsuiker | Fairtrade
    500 gr
  • Taste of Inspirations Azijn | Wijn | Sjalot
    25 cl
  • Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    2de tegen -60%
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr

Totaal:

€15,31