Pladijsfilet en asperges met crumble van citroen en peterselie
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
5 op 5Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 700 g pladijsfilets
- 2 bussels witte asperges
- 2 teentjes look
- 1 citroen bio
- 1/2 bosje krulpeterselie
- 800 g dikke, bloemige aardappelen
- 120 g oudbakken brood
- 50 g boter
- 1 el olijfolie
- 8 cl olijfolie met look van “Taste Of Inspirations”
- Peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100229600000
F1996050900300820000
F2021041400079670000
F1986053100316200000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges, breek de harde onderkant eraf en kook ze 5 min. in gezouten water (stomen is ook een optie). Ze moeten “al dente” blijven.
- Hak het oud brood fijn met een mes en meng het met de gesmolten boter, de geperste knoflook, de gehakte peterselie, de geraspte citroenzeste, peper en zout.
- Snijd de pladijsfilets doormidden langs de graat. Kruid ze met peper en zout aan de kant met het vel en vouw ze in drie. Schik ze in een grote ovenschaal. Voeg de uitgelekte asperges toe en bedek alles met de crumble. Bak 10 min. in de oven.
- Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pot, weg van het vuur. Voeg de olijfolie met knoflook toe, kruid met peper en zout en plet ze een beetje met een vork (maak er geen puree van). Serveer bij de vis en de asperges, samen met een paar partjes citroen.
Tip
Heb je geen oud brood meer? Toast dan vers brood in de broodrooster of in de oven: het moet krokant en droog zijn, zodat je het gemakkelijk kan fijnhakken.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 494/118 ; Vetten (g): 6,6 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,3 ; Koolhydraten (g): 7,9 ; Suikers (g): 1,2 ; Vezels (g): 0,8 ; Eiwitten (g): 6,5 ; Zout (g): 0,41 ; Energie (kcal per portie): 562 ; Nutri-score: B
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag,Romantisch diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100229600000
F1996050900300820000
F2021041400079670000
F1986053100316200000
Laad nog 4 producten