Recept zoekresultatenPittige pompoensoep
Delhaize logo
B

Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoepB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 30 g boter
  • 800 g pompoen
  • 1,2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 20 g boter
  • 50 g zadenmix
  • 10 g verse kruiden
  • 1 dl slaolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 30 g boter
  • 800 g pompoen
  • 1,2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 20 g boter
  • 50 g zadenmix
  • 10 g verse kruiden
  • 1 dl slaolie

Begin met koken

1
Hak de rode ui, de knoflook en de ontpitte rode peper. Fruit dit alles 2 min. op een matig vuurtje in een kookpot met gesmolten boter.
2
Voeg 800 g pompoen in blokjes toe en meng lichtjes. Voeg dan 1,2 l water en 2 verkruimelde groentebouillonblokjes toe.
3
Voeg de pompoen in blokjes toe en meng lichtjes. Voeg dan water en verkruimelde groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Voeg de boter toe in de kookpot, laat 5 min. rusten en mix.
1
Hak de rode ui, de knoflook en de ontpitte rode peper. Fruit dit alles 2 min. op een matig vuurtje in een kookpot met gesmolten boter.
2
Voeg 800 g pompoen in blokjes toe en meng lichtjes. Voeg dan 1,2 l water en 2 verkruimelde groentebouillonblokjes toe.
3
Voeg de pompoen in blokjes toe en meng lichtjes. Voeg dan water en verkruimelde groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Voeg de boter toe in de kookpot, laat 5 min. rusten en mix.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 307; energie (kCal): 74; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 433,05
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 307; energie (kCal): 74; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 433,05
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Herfst,Winter
Voorgerecht

Deze recepten kan je ook leuk vinden