Pikante tomatensalsa en zelfgemaakte taco's

Pikante tomatensalsa en zelfgemaakte taco's
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 tomaten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 verse chili
  • 1/2 komkommer
  • 1 pot verse koriander
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • Peper
  • fleur de sel
  • 10 pappadums natuur
  • 1 dl arachideolie of druivenpitolie
  • 10 g taco seasoning mix 'Santa Maria'
  • 4 tomaten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 verse chili
  • 1/2 komkommer
  • 1 pot verse koriander
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • Peper
  • fleur de sel
  • 10 pappadums natuur
  • 1 dl arachideolie of druivenpitolie
  • 10 g taco seasoning mix 'Santa Maria'

Begin met koken

: 25 min + 30 marineertijd
  1. 1
    Hak de ingrediënten van de salsa fijn of snijd ze in zeer kleine blokjes en doe ze samen in een slakom: de rode ui, de geperste knoflook, de rode paprika, de gele peper (snijd hem eerst overlangs door en verwijder de zaadjes), de komkommer (schil hem en verwijder de zaadjes) en de tomaten (zonder de pitjes).
  2. 2
    Hak de koriander fijn en voeg samen met de olijfolie en de azijn. Breng op smaak en dek af. Laat 30 min in de koelkast rusten zodat de smaken van de ingrediënten zich goed vermengen.
  3. 3
    Verwarm olie in een pan en bak de pappadums. Haal ze uit de pan zodra ze krokant zijn en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Bestrooi ze meteen met de tacokruiden.
  4. 4
    Serveer de salsa met de doormidden gebroken pappadums. Laat je gasten er kleine stukken van afbreken om met de gekruide salsa te eten.
  1. 1
    Hak de ingrediënten van de salsa fijn of snijd ze in zeer kleine blokjes en doe ze samen in een slakom: de rode ui, de geperste knoflook, de rode paprika, de gele peper (snijd hem eerst overlangs door en verwijder de zaadjes), de komkommer (schil hem en verwijder de zaadjes) en de tomaten (zonder de pitjes).
  2. 2
    Hak de koriander fijn en voeg samen met de olijfolie en de azijn. Breng op smaak en dek af. Laat 30 min in de koelkast rusten zodat de smaken van de ingrediënten zich goed vermengen.
  3. 3
    Verwarm olie in een pan en bak de pappadums. Haal ze uit de pan zodra ze krokant zijn en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Bestrooi ze meteen met de tacokruiden.
  4. 4
    Serveer de salsa met de doormidden gebroken pappadums. Laat je gasten er kleine stukken van afbreken om met de gekruide salsa te eten.
Energie: 624 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Vegan
Barbecue
Overig
Zomer
Hapjes

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Franks Saus | Red hot origine
    160 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Druivenpitolie
    1 dl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Blokjes ham
    10 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Tomaten | San Marzano
    2 × 500 gr
  • Delhaize Paprika | Rood
    220 gr
    3+1 gratis
  • Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
  • Delhaize Komkommer
    1 st
  • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
  • Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
  • Patak's Naan | Look-Koriander | Mini
    188 gr
    2de tegen -50%
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
  • Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr

Totaal:

€17,39