Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPiccata van zeewolf, stoemp met spinazie en ricotta
Delhaize logo
  • Piccata van zeewolf, stoemp met spinazie en ricotta

Piccata van zeewolf, stoemp met spinazie en ricotta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Moederdag
Hoofdgerecht
Piccata van zeewolf, stoemp met spinazie en ricotta

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g zeewolfhaasje
  • 200 g spinazieblaadjes
  • 800 g grote bloemige aardappelen
  • 125 g ricotta di bufala
  • 19 cl visfond
  • 1 dl witte droge wijn
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels citroensap
  • 6 takjes platte peterselie
  • 30 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 50 g bloem
  • zout en peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeewolffilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 265 gr
    +/-31,49€/kg
    +/-€8,34
    F1993060900231700000
  • Jonge spinazieblaadjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    F2014100600351700000
  • Fond | Vis
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    40 cl
    12,23 €/l
    €4,89
    S1996100400013620000
  • Lindemans Bin 65 Chardonnay Wit
    75 cl
    9,32 €/l€6,99
    5,32 €/l
    €3,99
    S2014011506235590013
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Doe de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in een kookpot, bedek ze met water, breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen. Giet ze af in een zeef met de spinaziebladjes en doe alles terug in de kookpot (zet hem niet terug op het vuur). Voeg de ricotta toe, kruid met zout en peper en plet alles met een pureestamper.
    2. Snij de zeewolfhaasjes in stukken en haal ze door de bloem. Tik er het overschot af en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 2/3 van de hoeveelheid warme boter en de olijfolie; kruid met zout en peper.
    3. Leg de vis op een schaal en bestuif de braadpan met wat bloem. Meng 1 min, giet er de witte wijn bij en laat 1 min. op een hoog vuur inkoken. Voeg de visfond toe en laat met ± 1/3e op een matig vuurtje inkoken.
    4. Voeg dan het citroensap toe, samen met de goed uitgelekte kappertjes en de gehakte bladpeterselie; breng verder op smaak. Leg de visfilets in de saus en verwarm het geheel gedurende 1 min. Haal de pan van het vuur, voeg 1/3 van de hoeveelheid boter toe, laat smelten en meng voorzichtig.
    5. Dien heet op met de stoemp.

    Kooktip

    Controleer of de aardappelen gaar zijn voor je ze afgiet: ze moeten heel zacht zijn als je er een smeuïge stoemp mee wilt maken.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Moederdag
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Piccata van zeewolf, stoemp met spinazie en ricotta

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeewolffilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 265 gr
    +/-31,49€/kg
    +/-€8,34
    F1993060900231700000
  • Jonge spinazieblaadjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    F2014100600351700000
  • Fond | Vis
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    40 cl
    12,23 €/l
    €4,89
    S1996100400013620000
  • Lindemans Bin 65 Chardonnay Wit
    75 cl
    9,32 €/l€6,99
    5,32 €/l
    €3,99
    S2014011506235590013
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden